Se hockeykortet, der blev solgt for OVER TRE millioner kroner

Foto: Bridget Samuels

Har du gamle rariteter liggende derhjemme, er det måske en vældig god idé at lade dem ligge et par år i stedet for at smide dem ud.

En samler, der havde et smukt og velbevaret rookiekort med Wayne Gretzky liggende, fik i hvert fald valuta for sin mani, da han ved den nylige National Sports Collectors Convention i Atlantic City fik 465.000 dollars for kortet, som kan ses nedenfor. Det svarer i dagskurs til 3.1 millioner danske kroner.

“Presented is the one-of-a-kind item that is absolutely the very finest Wayne Gretzky rookie card in existence. The mesmerizing attributes of the most valuable hockey card on the planet are properly realized, at last, in this beyond-spectacular collectible.”

Det er TSN, der fortæller historien med ESPN’s Darren Rovell som kilde.

Kortet er som det eneste i historien er blevet tildelt en såkaldt PSA-værdi (Professional Sports Authenticator) på 10, som er den højeste værdi.

I øvrigt er der mange penge i sving på National Sports Collectors Convention. Basketstjernens Michael Jordans trøje fra en semifinale i Eastern Conference i 1998 indbragte den nette sum af 168.000 dollars, mens baseball-legendens Babe Ruth sidste kontrakt (den originale) med Boston Braves gik for 360.000 dollars.