SDHL: Luleå, Persson og Karvinen vinder grundspillet

Det har hidtil været en fremragende sæson for Luleås mandskab i den svenske kvindeliga, der som bekendt tæller både den finsk-danske superstjerne – det kan vi vel godt tillade os at sige – Michelle Karvinen og den danske landsholdsspiller Josefine Persson.

Luleå har vundet den nyindstiftede Champions Cup, hvor klubben tog over Atlanten for at møde vinderne af NWHL, Metropolitan Riveters i en slags uofficiel VM-kamp for klubhold. 

Den svenske storklub har ligeledes slået tilskuerrekord for svensk kvindeishockey med 6220 mennesker på lægterne mod AIK Stockholm tidligere på sæsonen, og nu kan Luleå skrive “grundserievinder” ind på sæson-CV’et.

Det blev en realitet i aftes, da Luleå vandt 5-3 hjemme over Modo Hockey, der ligger nummer to i serien. En slags magtdemonstration, for Luleå var faktisk uden superstjernen Karvinen og ligeledes Josefine Persson. Begge var af uvisse årsager ude af opstillingen.

Både Karvinen og Persson har dog gjort indtryk i løbet af det foreløbig 34 runder lange grundspil. Michelle Karvinen har i 25 kampe leveret 55 point, altså 2.20 point i gennemsnit, hvilket er ligaens højeste. Josefine Persson har foreløbig lavet 19 point i 29 kampe. 

Luleå er forsvarende mester og går altså ind i slutspillet som både etter med hjemmebanefordel og storfavorit til et nyt SM-guld.