SDHL: Linköping med tre danskere snød Luleå, Karvinen og Persson

Sikke en aften i SDHL, den svenske kvindeliga, hvor Luleå med Michelle Karvinen og Josefine Persson tog imod Linköping med Amalie Andersen og Josephine Asperup i tredje backpar og Nicoline Søndergaard Jensen som angriber i førstekæden.

Det var første kamp i finaleserien mellem de to storklubber og hele 2178 tilskuere var mødt op i Luleå.

Langt de fleste af dem blev skuffede over udfaldet. Luleå fik nemlig en ordentlig omgang klø og spillede ifølge referaterne ganske umotiveret og uden den store finalegejst.

Linköping vandt en stensikker 3-0-sejr hos de forsvarende mestre, der også er favorit, og en enkelt dansker kom på tavlen for gæsterne.

Det var Josephine Asperup, der havde assist på 1-0-målet som blev scoret af Denise Altmann.

Finske Susanna Tapani satte 2-0-kassen i anden periode og Pernilla Winberg gjorde det til 3-0 i tredje for Linköping – et mål, som Nicoline Jensen egentlig burde have fået, for videoen viser, at den danske landsholdsspiller syntes at have sidste stav på pucken.

Linköping har nu to hjemmekampe at gøre godt med i den kommende weekend, og altså muligheden for at vinde mesterskabet på hjemmebane.

Mon ikke det er et skarpere og mere motiveret Luleå-hold, vi får at se i weekenden? Et Luleå-hold, der som bekendt har den danske landstræner Fredrik Glader som ankermand på bænken.