SDHL: Karvinen, Persson og Jakobsen dominerede

Slutspillet blev skudt i gang i den svenske liga hos kvinderne i aftes, og ikke uventet kom Luleå forrygende fra start i kampen mod Brynäs. 

Mesterskabsfavoritterne med Michelle Karvinen og Josefine Persson på holdet vandt med hele 8-1, og Michelle Karvinen var i forrygende spillehumør med makkerne Emma Nordin og Jennifer Wakefield i førstekæden.

Jennifer Wakefield scorede fire gange og lagde to assister til, mens Karvinen “måtte nøjes med” et mål og tre assister. Josefine Persson kom ligeledes på scoringslisten, og det var en vanskelig match for Michele Brix Nielsen og Brynäs, der næppe får et ben til jorden i weekendens returkampe. 

Der spilles bedst af tre og både lørdag og måske søndag byder på kampe i Luleå.

De forsvarende mestre fra Djurgården med Josefine Jakobsen som motor har også fundet formen på rette tidspunkt. 

I finalegentagelsen fra sidste sæson vandt Djurgården 5-2 i Jönköping over Hv71 og har nu to chancer for at gøre serien færdig i weekenden. Josefine Jakobsen med mål og assist, og den svenske landsholdsspiller Hanna Olsson med hattrick for Djurgården.

Til gengæld bliver det stenhårdt for Nicoline Jensen, Amalie Andersen og Linköping, der skal vende 0-1 i serien mod AIK Stockholm i weekenden.

AIK vandt kampen i går med netop 1-0 på en fremragende målmandsindsats af Minatsu Murase, som ikke kunne passeres af Linköpings førstekæde, som ellers havde danske Jensen som aktør.

Endelig tabte Caroline Søndergaard og Leksand med 0-4 hjemme mod Modo, og Søndergaard og co. skal altså også vinde to kampe i weekenden, hvis den skal hedde semifinale senere på sæsonen.