SDHL: Karvinen og Persson førte Luleå til guldet

Foto: Jan Korsgaard

Det var tredje og afgørende finalekamp i eftermiddag, hvor Luleå tog imod Linköping i SDHL-finalen. Efter to 1-0-sejre til de respektive mandskaber, var der lagt op til en tæt afgørelse i dag, men Luleå ville det fuldstændig anderledes.

3475 tilskuere var på plads i Coop Norrbotten Arena, og de kunne se en Michelle Karvinen, der var i forrygende form og blev kåret til kampens bedste spiller. Efter kampen blev hun også kåret til årets forward i hele SDHL. 

Den finske landsholdsspiller ishockeyopdragelsen i Rødovre, var på pletten efter seks minutter, da hun stjal en puck i Linköping-zonen og lagde pucken ind til 2-0. Jenni Hiirikoski havde tidligt i kampen bragt hjemmeholdet foran i den stjerneparade, der talte landsholdsspillere fra adskillige nationer.

Således også tre danske i form af Josefine Persson (Luleå) og Amalie Andersen og Nicoline Søndergaard Jensen (Linköping). Især sidstnævnte har spillet en stor rolle med mange flotte og afgørende aktioner i løbet af sæsonen.

I dag var Luleå ustoppelige. Emma Nordin til 3-0, men Linköping fik håb inden første periodes afslutning med en reducering ved Emilia Ramboldt.

Så var det Josefine Perssons tur til at brillere med oplæg til Ronja Savolainens 4-1-mål, og så sluttede Michelle Karvinen festen af med 5-1’eren i slutningen af anden periode. Tredje periode forblev uden mål.

Flot repræsentation af de danske kvinder med “halvanden” guldmedalje og to sølvmedaljer denne eftermiddag, hvor en fin dansk SDHL-sæson i det hele taget må få landstræner Hasse Hintze til at drømme sødt om oprykning ved det kommende Division IA-VM i Frankrig.