SDHL: JOSEFINE JAKOBSEN SVENSK MESTER og topscorer i slutspillet

728 Vm org

Josefine Jakobsen gjorde det igen. For tredje gang i karrieren kunne hun lade sig kåre som svensk mester. Tidligere havde hun – inden hun drog til collegehockey i USA – to titler med Segeltorps IF, og i aften kunne så lade sig krone som guldvinder på Stora Mossan i Stockholm, hvor hun sammen med sit Djurgården-mandskab.

Det er uden tvivl den mest prestigefyldte svenske titel for Josefine Jakobsen, for den svenske kvindeliga er ubetinget Europas bedste og bredeste og med adskillige

Efter 1-0-sejren over HV71 i midtugen blev det i dag til en 4-3-sejr i endnu en forrygende tæt kamp, der blev sendt direkte på svensk tv.

1300 tilskuere så kampen, hvor Josefine Jakobsen assisterede på Djurgårdens første og tredje mål, som samtidig blev hendes assist nummer 11 og 12 i slutspillet.

Det var nok til at give danskeren titlen som topscorer i den vigtigste fase i sæsonen, hvilket ikke gjorde Jakobsens præstation mindre.

Djurgården blev toer i grundspillet og slog i første runde Leksand ud efter et par hårde kampe. I semifinalen blev sidste års vicemestre fra Linköping slået, mens det altså i finaleserien gik ud over HV71, der i semifinalen sensationelt slog storfavoritterne fra Luleå ud.