SDHL: Djurgården og Jakobsen ødelagde Asperups ligadebut

Foto: Jan Korsgaard

Josephine Asperup, en af de toneangivende danske landsholdsspillere hos kvinderne, har i denne sæson været kaptajn for Malmö Redhawks i Sveriges næstbedste række, Damettan.

Malmö blev i weekenden frarøvet muligheden for at spille om oprykning efter et nederlag i Karlskrona, og det betød, at Asperup blev kontaktet af Linköping, der skulle i gang med slutspillet i den bedste række, SDHL.

Linkoping blev treer i grundspillet og har i hele sæsonen været med i kampen om førstepladsen i serien og var derfor favorit mod Josefine Jakobsen og Djurgården i den første kvartfinale i aftes.

Men det ikke slet ikke, som præsten prædikede, for gæsterne fra Stockholm, der kom ud af grundserien i god form, men endte på sjettepladsen, vandt med hele 5-0 i Linköping, der også har Nicoline Søndergaard Jensen og Amalie Andersen.

Der var altså hele fire danskere i aktion i kampen, hvor Josefine Jakobsen ikke leverede point, men måske gemmer dem til weekenden, hvor Djurgården har hjemmebane i to kampe lørdag og søndag. 

Det gik mere efter planen i Luleå, hvor Michelle Karvinen scorede det første mål og Josefine Persson var med, da hjemmeholdet vandt 6-0 over AIK Stockholm foran hele 1610 tilskuere. 

Luleå er storfavorit til at genvinde mesterskabet og skal en tur til Stockholm i weekenden for kamp to og tre i serien.