Schweiz: I aften kan Heinz Ehlers skrive historie

I aften bliver Patinoire de Malley i Lausanne fyldt til randen, og det bliver med en dansker i centrum, når Heinz Ehlers skal forsøge at føre sit hold, Lausanne HC, til en historisk første national triumf i finalen i Swiss Hockey Cup.

Klubben har aldrig tidligere vundet en titel i Schweiz på højeste niveau. Derfor har kampen i aften mod et af de helt store hold i Schweiz, ZSC Lions fra Zürich, mere end bare almindelig betydning for Heinz Ehlers’ klub.

– Personalet er allerede begyndt at gøre klar hernede med logoer på isen og bander, der skal laves om i anledning af finalen. Vi får fyldt rigtig godt op i hallen og det bliver kæmpestort at skulle spille en finale, siger Heinz Ehlers, da FACEOFF-online.dk fanger ham i telefonen aftenen før det store slag skal udkæmpes.

Ehlers skænker gerne favoritværdigheden til aftenens gæster, der fører øjeblik fører Nationalliga A og sammen med Lugano, Bern og Davos fremstår som en af de fire “kæmpeklubber” i den pengestærke schweiziske liga.

– Deres præsident skriver gerne en check på fem millioner franc (cirka 35 millioner kroner), når sæsonen er overstået, så de kan få udgifter og underskud dækket ind. Det er klart, de er svære at kæmpe imod i det lange løb. Men vi har spillet tætte kampe mod dem i løbet af sæsonen, så vi har selvfølgelig en chance for at overraske i en finale over en kamp, siger Heinz Ehlers.

Det vil kræve en stram og disciplineret defensiv hos Lausanne og Ehlers – og så en stor målmandspræstation af Cristobal Huet i målet hos hjemmeholdet. Den franske landsholdsmålmand med en solid fortid i NHL er Lausannes absolut stærkeste led, vurderer Heinz Ehlers over for FACEOFF-online.dk.

– Vinder vi cuppen, modtager vi 160.000 franc og vi har allerede tjent 100.000 franc ved at komme i finalen. Så det har været vigtigt for klubben og træneren at komme så langt. Spillerne har måske taget lidt mere let på turneringen, men det er ligesom i Danmark:

– Jo længere, man kommer i pokalturneringen, desto mere seriøst tager man på den. Og det er også sådan – som i Danmark – at når klubberne er røget ud, signalerer de, at den ikke rigtig betyder noget. Under alle omstændigheder bliver det stort at stå i en finale, siger Heinz Ehlers, der har kontrakt med Lausanne i endnu en sæson og gennemgående befinder sig rigtig godt i Schweiz.

Det – og meget mere Heinz Ehlers-stof – fortæller vi mere om de kommende dage på FACEOFF-online.dk. 

I første omgang gælder det dog den store finale, hvor svenske Nicklas Danielsson kan blive en mulig matchvinder for Lausanne. 31-årige Danielsson med kæmpe erfaring fra SHL og KHL er den næstmest scorende Lausanne-spiller i sæsonen, og har netop forlænget sin kontrakt med yderligere to sæsoner.

En nøglespiller for Heinz Ehlers’ mandskab, hvis gennemgående svaghed – skulle man pege på en sådan – er målscoring og offensiv power.

Gæsterne fra Zürich har et kanonhold fyldt med schweiziske landsholdsspillere, og så er det også ZSC Lions, der har den fremragende, kommende NHL-superstjerne Auston Matthews i folden. Ham holder Ehlers og co. med sikkerhed et vågent øje med i aften. Kampstart 20:15.

Et lille stemningsklip fra Patinoire de Malley her: