“Same old story” hos IK Aarhus

IK Aarhus’ hold i 1. division tager i aften til lokalderby i Herning, hvor aarhusianerne kæmper for point for at komme op på den rette side af slutspilsstregen.

For øjeblikket indtager IK Aarhus en 11. plads i tabellen med 16 point for 13 kampe, og skal efterhånden passe på ikke at komme for langt fra den vigtige streg.

I fjor endte IK Aarhus lige nøjagtig, hvor holdet ligger nu – altså på 11. pladsen – og faktisk er der ikke så meget nyt under solen rent sportsligt, siger manager Søren Thrane til FACEOFF-online.dk før kampen i Herning.

Og kigger man på holdopstillingen er det nogenlunde den sædvanlige mikstur. Kendte navne fra mange års Aarhus-hockey, et par nye spillere udefra og så et kvantum udlændinge.

I den seneste kamp mod Esbjerg, som Aarhus vandt 3-2, stillede IK Aarhus med tre lettiske spillere.

Sandis Sostaks, der studerer i byen i hvert fald et år endnu, Adrians Matisons, der studerer i Aarhus de næste tre år, og “journeyman’en” Gints Leitins, der selv har skaffet sig bolig og arbejde i området og spiller ishockey ved siden af.

– Vi er altid udfordret på det meste. I forhold til istider, arbejde, studerende, bolig. Sådan er jo hvert år, konstaterer manager Søren Thrane knastørt overfor FACEOFF-online.dk.

– Rent mandskabsmæssigt har vi mange af de gamle soldater endnu. Men det er klart, at vi også er udfordret af en ungdomsside, der først er ved at blive bygget op igen. Det tager tid, og der er altså langt fra U15-ishockey op til 1. division, siger han.

Nyt i Aarhus er samarbejdet med Silkeborg, hvor de to klubber udveksler spillere, således, at klubbernes førstehold, IK Aarhus i 1. division og Silkeborgs U20’ere, begge får gavn af en håndfuld ekstra spillere til kamp og træning.

– Det fungerer godt. Selv om der også der er udfordringer i både logistik og økonomi. Men jeg tror på, at fremtiden bringer mere samarbejde mellem de to klubber, siger Søren Thrane.

– Niveauet er blevet virkelig højt i 1. division. Metal Liga-klubberne kommer næsten altid med fem-syv unge ligaspillere til kampene, som træner fem-seks gange om ugen i forhold til vores tre gange om ugen. Samtidig har københavnerklubberne virkelig oprustet. Det har vi virkelig kunnet mærke i de seneste sæsoner, siger Søren Thrane.