Så tæt som forventet

Foto: Jan Korsgaard

White Hawks-direktør Henrik Andersen var naturligvis en glad mand efter den første semifinale tirsdag aften i Scanel Hockey Arena. Her vandt nordjyderne med 3-1 over Herning Blue Fox, men ikke uden sværdslag. Kampen var tæt og dansede på den berømte knivspids frem til 10 minutter før tid, hvor nordjyderne scorede i undertal ved Robin Bergman.

– Som vi også så i grundspillet, så er det to hold, der altid kan slå hinanden. Det kommer an på dagsformen og man skal altså kunne tælle til fire sejre, før vi er i finalen. Vi vidste godt, at vi lige skulle op i omdrejninger og at især første periode ville blive vigtig, sagde han til Nordjyske efter matchen.

Frederikshavn manglede den vigtige center Marcus Olsson, der meldes ude for resten af sæsonen, men det løste White Hawks ved at sende rutinerede Robert Carlsson op mellem landsmændene Bergman og Dahlström. En løsning, der fungerede ganske fint.

Det betød, at Christian Kristiansen blev rykket op i tredjekæden til Nick Olesen og Steffen Klarskov, mens Christian Chapman efter en længere pause var tilbage for at gøre fjerdekæden komplet med Thomas Søndergaard og unge Gorm Topholt som makkere.