Så er det i aften, Nordjylland!

Det traditionelle nordjyske testderby over to kampe sættes i gang i aften, hvor Frederikshavn tager imod Aalborg. Fredag aften er der returkamp i Gigantium Isarena.

For White Hawks vedkommende er det første kamp for sæsonen, mens Pirates allerede har rul i benene efter weekendens kampe i Sheffield.

Frederikshavn har ny interessant målmand i Thomas Lillie, der skal vise sit værd mod mere rutinerede Ronan Quemener i Pirates-målet. Derudover masser af nye ansigter hos begge hold, ikke mindst hos Frederikshavn, der for første gang i umindelige tider stiller uden den tidligere kaptajn Mads Bech Christensen, der valgte at stoppe sin fine karriere før sommerferien.

En af de nye på holdet i Frederikshavn hedder Steffen Frank, der er kommet til fra Herning og dermed følger sin tidligere træner fra Midtjylland og SønderjyskE, Mario Simioni. I en ung alder har han såmænd også været en tur i Frederikshavn.

Jeg begynder så småt at kunne kende vejene og byen igen. Jeg havde en dejlig tid i Frederikshavn, da jeg var her sidst. Desuden er der stadig flere mennesker i og omkring klubben, jeg kender, siger Steffen Frank til Kanal Frederikshavn.

Om sin nye – og gamle – træner, Mario Simioni, siger Frank:

– Han forlanger, at vi arbejder stenhårdt til hver træning og kamp. Desuden er han med til at skabe en vindermentalitet.

Om den bliver sat i effekt i aften. Vi er klogere omkring 21:30. I hvert fald plejer de nordjyske opgør her i sommeren at give et praj om styrkeforholdet – for ingen bryder sig helt om at tabe mod rivalerne.