Rutineret Rögle-træner: Krag-Christensen har potentiale til NHL

Foto: Jan Korsgaard

I sidste sæson havde Rögles U20-mandskab en fremragende sæson. Den svært rutinerede træner, 58-årige Gunnar Persson, førte klubbens ældste juniorer frem til bronze i kampen om SM-guld – med flere stærke danske islæt på holdet.

Morten Jensen var back, og Mathias From angriber, og i den kommende sæson får Persson selskab af en ny dansk spiller i form af Rødovres Nikolaj Krag-Christensen.

Krag-Christensen blev i sidste sæson draftet til NHL (som spiller nummer 209 af St. Louis Blues), og ifølge Persson kan den unge dansker sagtens være en kommende NHL-spiller, siger han til det svenske site Hockeymagasinet.com, der op til sæsonen har gennemgået samtlige klubber i J20 Superelit.

Men det kræver dog – ifølge Gunnar Persson – at Nikolaj Krag-Christensen forvalter sin karriere korrekt.

– Med den rette hjælp og den rigtige indstilling og attitude, har han potentialet til at nå NHL. Det er jeg overbevist om. Han (Nikolaj Krag-Christensen) er en dygtig dansk spiller. Lærer han at forvalte sine værktøjer ordentligt, tror jeg, det kommer til at gå rigtig godt for ham, siger Rögle-træneren, der beskriver danskeren således.

– En udpræget center, som er vældig dygtig med puck og stav – samtidig med, at han har et godt skud, gode temposkift og en god størrelse, lyder det fra Gunnar Persson.

J20 Superelit er skudt i gang, men for Rögles vedkommende begynder turneringen først 19. september med en match mod Örebro. Morten Jensen er stadig i truppen, mens Mathias From træner og spiller med Rögles hold i SHL.