Rutinerede finske Toivonen afløser Rahm

Det er noget af et prominent målmandsnavn, der kommer til Odense og debuterer næste tirsdag, når fynboerne møder SønderjyskE på hjemmebanen. Den 35-årige finne Hannu Toivonen kommer med både NHL-erfaring og solid finsk og europæisk baggrund og kan sagtens blive en fuldgod erstatning for Robin Rahm. 

Toivonen har tidligere i karrieren spillet 61 kampe i NHL for Boston Bruins, spillet masser af kampe i AHL og var endda i sin tid førsterunde-draftvalg hos Bruins. Han er 190 centimeter lang, og det bliver dermed en helt anden målmandstype end Robin Rahm. 

– Vi har siden sidste uge været på jagt efter en fuldgod erstatning for vores tidligere målmand, og det har været vigtigt for os at finde en afløser der kan hjælpe os på vej mod succes. I Hannu har vi fået en målmand med erfaring fra de bedste ligaer i verden og en målmand der alene med sin størrelse har en klar fordel når der skal lukkes af for modstanderne, siger sportslig ansvarlig Henrik Benjaminsen fra Odense Bulldogs. 

Efter Toivonen kom hjem til Europa, stod han tre sæsoner i den bedste finske række, Liiga, inden han i denne sæson spillede for Graz 99ers. 

Her blev han efter 32 kampe vejet og fundet for let til sæsonens afgørende fase og endte derfor med at være fri på markedet, inden Odense altså akut stod og manglede en burvogter. 

Spændende, hvad Toivonen kan udrette i det fynske.