Russisk kæmpeback får NHL-debut mod Bødker

Mikkel Bødker kommer til at stå over for lidt af en kleppert, når Colorado Avalanche onsdag aften møder Vancouver Canucks på udebane. Hjemmeholdet giver nemlig NHL-debut til det unge backmonster Nikita Tryamkin.

Det er blot en uge siden, 21-årige Tryamkin skrev kontrakt med Canucks, og den store russer har kun trænet med i klubben siden i fredags. Det afholder dog ikke Vancouver fra at give den 202 centimeter høje og godt og vel 100 kilogram tunge back debut allerede onsdag aften.

Nikita Tryamkin ser ud til at skulle spille i Vancouvers andet backpar sammen med rutinerede Dan Hamhuis, når Canucks tager imod Mikkel Bødker og Colorado Avalanche, som med en sejr kan spille sig tilbage over slutspilsstregen i Western Conference. Rivalerne fra Minnesota Wild, som er et point foran Colorado, spiller ikke onsdag.

Tryamkin, som Vancouver draftede i tredje runde af 2014-draften, har i denne sæson spillet i KHL for Avtomobilist Yekaterinburg. Han skiftede til Canucks, da den russiske klub røg ud i første runde af KHL-slutspillet.

Jannik Hansen må fortsat se til fra tilskuerrækkerne, fordi han endnu ikke er blevet sin ribbensskade kvit. Vancouver Canucks har dog meldt ud, at den rutinerede dansker, som fyldte 30 år i går, formentlig kan være kampklar igen omkring weekenden.

Mikkel Bødker ser i aften ud til at tage plads i Avalanches andenkæde, hvor han får Nathan MacKinnon som center og Blake Comeau på den modsatte wing. Colorado er stadig uden sin karantæneramte kaptajn Gabriel Landeskog og må derfor spille med lidt alternative kæder.

Canucks har ni point op til en slutspilsplads, og et nederlag i onsdagens kamp vil nok pille det sidste, spinkle slutspilshåb fra den canadiske klub.