Russisk ishockeytalent dræbt af vildfaren puck

En tragedie har ramt russisk ishockey. Den bare 16-årige Alexander Orekhov døde tirsdag som følge af de skader, han pådrog sig, da han blev ramt blev ramt på halsen af en puck.

Ulykken skete 14. januar i en kamp mellem KHL-klubberne Metallurg Novokuznetsk og Sibir Novosibirsks U18-hold. Orekhov blev i kampens anden periode ramt på halsen af en vildfaren puck. Pucken ramte Alexander Orekhov så hårdt, at den beskadigede hans halspulsåre og brækkede flere knogler, skriver det slovakiske medie Sport.sk.

Alexander Orekhov fik hjertestop og faldt om på isen. Han blev genoplivet og kørt på hospitalet, hvor han blev lagt i kunstigt koma. Orekhov døde tirsdag af sine kvæstelser efter at have ligget i koma i næsten tre uger.

– Vi ønsker blot at udtrykke min dybeste medfølelse med familien. Dette er et uopretteligt tab for hele hockeyverdenen, siger Novokuznetsks holdleder Vladimir Rokkel til RSport.ru.

Alexander Orekhov var kaptajn for Metallurg Novokuznetsks U18-hold. Han nåede at lave otte mål og en assist i de 18 kampe, han spillede for klubben i sin første sæson i U18-ligaen.