RUSLAND “SOM NATION” UDELUKKET FRA VINTER-OL

Foto: Jan Korsgaard

Meldingen fra IOC her for en halv times tid siden var højdramatisk.

Rusland udelukkes fra Vinter-OL som nation, og de udøvere, der er kvalificeret for Rusland, tvinges til at stille under neutralt flag. Det betyder også, at det russiske flag, den russiske dragt og nationalmelodien ikke må optræde under OL.

En sanktion, der kommer i halen af adskillige dopingsager, der er dukket op efter OL i Sochi i 2014, hvor den russiske udøver efter den anden er blevet fradømt medaljerne.

Hvilke konsekvenser, det får for ishockeyturneringen er endnu ikke slået fast, men KHL, det russiske forbund og landets sportsministerium truede for få uger siden med at lukke totalt ned for KHL-spillere i fald Rusland ikke “måtte stille som Rusland” under OL.

Det kan være en af de reaktioner, der dukker op, men omvendt kan russerne naturligvis også vælge at bide det i sig og forsøge at vinde OL med et “neutralt farvet hold.”

HVIS – og det skal understreges, at det kun er spekulationer – Rusland vælger at melde fra, står Hviderusland som verdensranglistens nummer 10 som det hold, der umiddelbart får pladsen.