Rungsteds sejr i Vojens var historisk

Hvis du som Rungsted-fan eller bare hockeyfan generelt sad med en fornemmelse af, at Rungsteds 3-0 sejr over SønderjyskE var noget ekstraordinært, så er du ikke helt galt på den.

Shutout-sejren fik Faceoff-redaktionen til at tage et ekstra kig i historiebøgerne for at se, hvornår det nu lige sidst var sket, at Rungsted havde slået holdet fra Vojens i landets bedste række uden at indkassere et mål. Og vi skulle et godt stykke tilbage for at finde sidste gang.

Per Holten Møller er fællesnævneren
Faktisk var det kun sket to gange forinden, at nordsjællænderne havde slået sønderjyderne med et shutout i Vojens.
Sidste gang var tilbage i 1977-1978 sæsonen, nærmere betegnet søndag den 4. december 1977, da Per Holten Møller og holdkammeraterne slog Vojens IK med 5-0 foran 1287 tilskuere. Altså for næsten 38 år siden.

“Sjov historie, men jeg husker altså ikke lige noget fra dengang. Det må jeg indrømme,” siger Per Holten Møller her mandag formiddag til FACEOFF-online.dk.

Første gang Rungsted vandt med et shutout i Vojens var, da sønderjyderne havde deres første sæson i landets bedste række, i 1965-1966, hvor Rungsted ligesom i 1977 vandt med 5-0.