Rungsteds ellevte på Nikolajs store aften

Foto: Jan Korsgaard

Odense Bulldogs – Rungsted Seier Capital 4-5 (2-0, 1-2, 1-2, 0-1) Det lignede på forhånd en vanskelig opgave for Odense Bulldogs. Det fynske bundhold mødte ligaens dukse, der kom selvtillidsfulde til eventyrbyen med ti sejre på stribe.

Det fordrede stor disciplin, ikke mindst taktisk, og cheftræner Pelle Svensson havde udstukket direktiverne. Tempoet skulle trækkes ud af opgøret, og den opgave løste hjemmeholdet, der blandt andet var uden Ned Lukacevic, som på det seneste har måtte se sin istid betydeligt minimeret, på fornem vis.

Karantæneramte Sami Jekunen og skadede Jakob Wittendorf manglede også for fynboerne, mens Rungsted stillede op uden Mikael T. Christensen og Rasmus Thykjær Andersson.

Det har været et gennemgående kampbillede i Odense, at gæsterne får overladt en masse puckbesiddelse. Således også denne torsdag, men Rungsted døjede med kvaliteten og havde svært ved at trænge igennem Odenses defensive panser.

Hjemmeholdets finske magiker, Teemu Seppänen, måtte dog op med store benparader, da henholdsvis Nikolaj Rosenthal og Robin Bergman dygtigt fik styret pucke mod mål.

Rungsted havde et par powerplays, men hjemmeholdet viste sig farligst. Yannick Vedel opsnappede på karakteristisk vis pucken og strøg alene mod mål, men overplacerede sit forsøg.

I næste powerplay truede kontrakniven igen. Tjekkiske Vojtech Komarek afdriblede flot den sidste Rungsted-back, men Jon Lee-Olsen, der fik chancen fra start i målet, afværgede.

Mod udløbet af samme powerplay løb gæsterne ind i to samtidige udvisninger, og så var scenen sat til fynsk føringsmål. Søren Nielsen udnyttede sin fart til at sætte overtalsspillet op i angrebszonen, hvor en passiv Rungsted-boks blev for stillestående. Dmitry Kuznetsov takkede for både plads og tid, og fra venstre side sendte han pucken i nettaget til 1-0.

Nikolaj Rosenthal og Tyler Fiddler misbrugte store tilbud, da de blev fuldtallige, men i topholdets bagerste geledder var sluserne åbnet.

Henry Hardarson havde i skiftet forinden sendt et skud på træværket, men var anderledes skarp, da pucken bag fra mål hoppede ud til ham. Sikker eksekvering og en overraskende, men ganske fortjent, 2-0-føring til hjemmeholdet, som blev klappet ud til pausen.

Rungsted smed andre boller på suppen i anden periode. Thomas Lillie blev skiftet ind i stedet for Jon Lee-Olsen, der ellers ikke kunne lastes, og tempoet blev skruet op.

Det gav pote i 26. minut. Pucken gik hurtigt den anden vej, hvor Nikolai Gade udnyttede Gustav Greens fine oplæg til reducering.

Backerne deltog nu bedre i angrebsbølgerne og både Tim Daly og Joachim Holten-Møller kom tæt på scoringer inde under mål.

Bulldogs trak luft ind med et godt skift. Sebastian Ehlers med stor tålmodighed bag mål. Han fandt Martin Larsen til en firsttimer med fuld kraft, som Gustav Green – åbenlyst smertefuldt – måtte blokke med den ene skøjte.

Tredje gang var lykkens gang i powerplay for Rungsted. Mike Daugulis til afsoning for et late hit, og Rungsted slog til efter en række hurtige pasninger.

Pucken endte i slottet hos Nikolaj Krag. Han fik ikke det bedste træf på pucken, og måske netop dét snød Seppänen, for finnen måtte se pucken glide mellem sine skinner.

Rungsted-udligning og tingene pegede i deres retning. Men Bulldogs slog med det samme til igen. Returen fra Mads Schaarups skud lå løs foran mål, og Mathias Thinnesen udnyttede sin store rutine til at stå på rette sted og sætte skiven i nettet med baghånden.

Frederik Høeg, den spritnye Rungsted-spiller efter lynskiftet fra konkursramte Hvidovre, og i øvrigt på sin barndomsklubs hjemmebane for anden gang på fem dage, var tæt på at dreje en ny udligning ind, men 3-2-føringen holdt til sidste periodepause.

Rungsted kom igen godt ud til tredje periode, hvor svenskerkæden slog takten an. Store chancer til Marcus Olsson og Robin Bergman blev fulgt op af Nikolaj Krag og Morten Jensen i de følgende skift.

En uheldig høj stav-udvisning i offensiv zone til Tyler Fiddler gav Odense muligheden i overtal, og den udnyttede de flot. Tic-tac-toe og en pasning til bagerste stolpe, hvor Mike Daugulis prikkede pucken de sidste millimeter ind til 4-2.

De 603 tilskuere jublede og kunne dufte overraskelsen.

To-måls-føringen holdt dog kun kort. Komarek tog en udvisning ved næste faceoff, og Rungsted reducerede prompte. Velovervejede Charlie Sarault med en pasning i slottet til Rosenthal, hvis firsttimer gik under Seppänen. Ti minutters penge igen.

Panikken bredte sig, da Rungsted-svenskerne fik plads til en omstilling, men Seppänen parerede flot Robin Bergmans bud efter det korte hjørne.

Udligningen fulgte umiddelbart efter. Nikolaj Rosenthal blev dobbelt målscorer, da han resolut bankede til en ny puck i slottet med godt fem minutter igen.

Kampen gik ind i sidste minut af ordinær spilletid. Rosenthal gik efter hattricket, men Seppänen greb ham ud. Den uafgjorte stilling holdt tiden ud, og pointdelingen var en realitet.

Ekstrapointet skulle nu uddeles i den forlængede spilletid. Rungsted startede på pucken, og Søren Nielsen og Yannick Vedel bød først til for Bulldogs.

Kraftig Rungsted-dominans fulgte, og under en afventende udvisning lykkedes Rosenthal med sit hattrick-projekt. En drøn op under overliggeren efterlod Seppänen chanceløs, og så nuppede Metal Ligaens førerhold sejr nummer 11 på stribe på en aften, hvor ikke alt fungerede, men hvor holdets Nikolaj’er – Gade, Krag og ikke mindst Rosenthal – bombede og stod for alle fem scoringer.

Det unge Odense-mandskab bød fint op til dans, og selvom de vil ærgre sig over flere formøblede føringer, så kan de alligevel glæde sig over et velfortjent point at varme sig på.