RUNGSTED VINDER METAL CUP efter højintens finalekamp

Foto: Jan Korsgaard

Rungsted Seier Capital-Aalborg Pirates 3-0 (2-0,0-0,1-0)  Eufori-alarm i Rungsted! Den første titel siden 2005 blev i aften sikret i en kogende Saxo Bank Arena, hvor de to hold gav hinanden en match, der var en syvende DM-finale værdig. Sikken stemning og blændende indsats af to hårdt fightende mandskaber.

Rungsted vandt på to hurtige mål og siden var målmand Tuomas Tarkki et regulært bolværk bag sine vanvittigt kæmpende holdkammerater.

Det sitrede i Saxo Bank Arena. I 60 minutter, der ubetinget må have budt på sæsonens mest intense kamp i dansk ishockey. Et Rungsted-hold, der bød fysisk ind som ikke set før i sæsonen, mod et Pirates-mandskab, der malede på og arbejdede stenhårdt opad bakke for at vende en forfærdelig åbning på kampen.

Morten Green, der i sit livs kamp for Rungsted måtte ud med en game misconduct midt i kampen, en Tuomas Tarkki, der stod som en finsk mirakelmager i hjemmeholdets mål og en Peter Quenneville, der forgæves skød og skød i gæsternes utallige powerplays.

Et hjemmebaneafsnit, der sørgede for skøn stemning i den hæderkronede hal sammen en ordentlig flok Aalborg-fans, der havde taget den lange tur trods det utaknemlige tidspunkt.

Aalborg fik en tidlig udvisning for at være for mange folk på isen. En kendelse, som boksen bestemt ikke var enig i, men ikke desto mindre betød det, at Ronan Quemener i Pirates-buret modtog det første mål, som brødreparret Jensen stod bag.

Nicholas Jensen skød fra blå linje, Quemener gav retur med skinnen, og Alexander B. Jensen fulgte op inde foran og skubbede pucken i mål.

Kæmpe brøl fra lægterne, der var endnu større, da Mike Daugulis kort efter scorede til 2-0, også på et “greasy goal” inde foran kassen. Vild jubel i Rungsted, der spillede med et fysisk tryk, der endnu ikke er set i Saxo Bank Arena i denne sæson.

Aalborg var under tryk i første periode, men fik også mulighederne i powerplay. Men tre gange i første periode reddede Rungsteds boksplay sig ud af ilden, og man lagde i de første 20 minutter mærke til arbejdsmændene McDonell, Daugulis og Nicholas B. Jensen som de mest fremtrædende aktører.

Stemningen var ond i de midterste tyve minutter, hvor man knap kunne løfte øjenbrynene, uden der var en eller anden appel fra de to tilskuergrupper. Hele tiden små bidske nærkampe og spil lige til grænsen.

Morten Green gik over grænsen og fik en fem minutters-udvisning tidligt i perioden, da han hamrede sin skulder op i hovedet på Alexander Collberg, der måtte udgå groggy og eskorteres af banen. Ærgerlig tackling af Green på det, der skulle have været en festaften for Rungsted-kaptajnen. Morten Green fik dog til sidst fik lov at komme ind og hæve pokalen og feste med holdkammeraterne.

I det hele taget haglede udvisningerne ned over hjemmeholdet i anden periode. Rungsted-zonen var besat af skydende aalborgensere, men hverken Reddick, Jakobsen eller Quenneville havde held med afslutningerne.

Tuomas Tarkki stod som et regulært monster i buret denne aften, hvor finnen viste sin berettigelse som ny Rungsted-målmand. Finnen blev kåret som pokalfighter.

Han var i den grad helten og fortsatte med at være det kort inde i tredje periode, hvor han reddede en friløber fra Christopher Frederiksen og efterfølgende også stod i vejen for to returpucke.

Kort efter havde William Boysen afgørelsen på sin stav, da han var tæt på at lirke en baghånd i nettet fra centimeters afstand.

Dramatikken ville ikke stoppe denne aften i Saxo Bank Arena, hvor temperamenterne knitrede så voldsomt, at Kent McDonell og Lasse Bo Knudsen blev udvist, men spillet stod helt stille i forbindelse med en face off.

Et hidsigt Rungsted-publikum var ikke tilfreds fordelingen af udvisninger i tredje periode, hvor Aalborg fik yderligere fire minutters mulighed for at spille powerplay. Men alt var forhekset i aften foran Rungsted-buret.

Var det ikke Tarkki, så var det hidsigt fightende holdkammerater, der kom i vejen for pucken.

I den absolutte slutfase fik Nikolaj Rosenthal passage til det tomme bur, og blev kantet af en Aalborg-spiller, inden han sammen med pucken gled ned i målet sammen med pucken i tiden 59:59.