Rungsted vandt sikkert over harmløse Odense

Foto: Jan Korsgaard

Rungsted Seier Capital-Odense Bulldogs 5-0 (1-0,2-0,2-0) Det er en spændende tid i Metal Ligaen. Alle kampe er vigtige og hvert point tæller. I dagens kamp mellem Rungsted og Odense var det naturligvis ikke anderledes. Fynboerne kunne med en sejr holde fast i topstriden, omvendt kunne Rungsted bryde en kedelig tendens med fire nederlag på stribe og måske genvinde lidt momentum.

Derudover var dagens kamp også en god indikator, inden det går løs om 14 dage i Metal Final4-semifinalen i Boxen, hvor de to mandskaber tørner sammen.

Gæsterne fra Fyn lagde bedst fra land. Mest puckbesiddelse og et overtag i nærkampene gjorde det svært for Rungsted rigtig at få gang i deres spil.

Desværre for Odense manglede effektiviteten, og det blev sjældent rigtig farligt. Hjemmeholdet var derimod mere nærgående, når det kom frem over isen. Nikolaj Rosenthal med et skud på overliggeren efter fem minutters spil, det var kampens første rigtige chance.

Lidt over midtvejs i første periode havde hjemmeholdet stille og roligt overtaget taktstokken, og det betød kampens første scoring.

Mike Vernace fandt med en fremragende pasning fra blå linje Jake Hansen til højre fra Robin Rahms mål og derfra sendte han flot pucken videre en til en helt blank Morten Green, der kvitterede med 1-0-scoringen.

Målet gav luft til hjemmeholdet og nu var det i stedet Odenses tur til at have svært ved at finde løsningerne.

Godt to minutter før den første pause modtog Andreas Pedersen kampens første udvisning for en tripping, som Rungsted ikke fik omsat til mål, dertil var puckomgangen lidt for uskarp.

1-0 til hjemmeholdet efter første periode.

Efter en lige første periode hvor holdene tilmed holdt sig til én udvisning total set, var anden periode knap startet før hjemmeholdet bød ind med deres første udvisning i kampen.

For fjerde gang på tre kampe måtte Rungsted indkassere en udvisning for seks mand på isen.

Overtalsspillet var dog ikke gæsternes kop te denne aften, og det blev kun til en enkelt afslutning i denne omgang.

Kort efter var det så hjemmeholdets tur til at spille fem mod fire, og der var en anelse mere snært over værternes powerplay. En stærk fynsk indsats forhindrede dog scoring.

Med de to udvisninger veloverstået kunne begge mandskaber igen finde bredden frem og aflaste de to første kæder som blev brugt flittigt denne aften.

Midtvejs i kampen udvekslede de to hold endnu et par udvisninger, så der en overgang blev spillet fire mod fire.

Kampens næste mål faldt naturligt nok under en udvisning. Hjemmeholdet var i undertal, da Robin Bergman blev sendt afsted af Marcus Olsson.

Bergman en mod en med Jacob Johnston, valgt svenskeren at gå på ydersiden og sende pucken klinisk op langs modsatte stolpe og forbi Robin Rahm til 2-0.

Odense virkede for en stund lamslået. Gæsterne fik påny etableret sig i zonen og stillet op til powerplay, da Martin Larsen sendte et blindpas på tværs af zonen. Den puck opfangede Jake Hansen, der trampede ned mod Rahm.

Amerikaneren overplacerede dog sit skud, og Odense klarede frisag.

Periodens sidste højdepunkt faldt 11 sekunder før pause.

Faceoff i udeholdets zone, hjemmeholdets Marcus Olsson vandt faceoffen. Pucken røg tilbage til Mathias Røndbjerg., som hurtigt skubbede pucken videre til Mike Vernace, som sendte et tungt slagskud mod mål. Pucken strøg i mål via en styring fra Nikolaj Rosenthal til 3-0.

En kold spand vand i hovedet til Odense inden anden pause.

Gæsterne forsøgte at pumpe lidt energi ind i deres spil i tredje periode, og fik testet Rungsted-keeper Lindskoug et par gange i de første minutter af tredje periode.

Helt tæt på kom de, da Dylan Walchuk passerede Lindskoug men pucken blev stoppet på stregen af Mathias Røndbjerg og sendt “ud af kommunen”.

Odenses gode periode blev stoppet af en boarding-udvisning til Mads Schaarup.

Powerplayet blev kynisk udnyttet af Rungsted. Morten Jensen blev sat op til en firsttimer fra blå linj. Der sendte vestjyden den i mål til 4-0, og kampen var lukket.

De modløse gæster havde herefter ikke meget at komme med, så det lå lidt i kortene at kampens sidste mål ikke var faldet endnu.

Hjemmeholdets Robin Bergman fik lov at lukke festen for hjemmeholdet, da han sendte pucken i det tomme mål efter returen fra Jake Hansens skud røg direkte ud til svenskeren.

5-0 til Rungsted som fik en tiltrængt sejr og tre vigtige points til tabellen.