Rungsted vandt efter kaos på Strandvejen

Foto: Jan Korsgaard

Rungsted Ishockey – Gentofte Stars 3-2 (1-0, 2-1, 0-1) Rungsted Ishockey tog hjemme i Saxo Bank Arena i mod lokalrivalerne fra Gentofte Stars, i det begge klubber ynder at kalde “Slaget om Strandvejen”.

Et slag blev kampen aldrig rigtig, dertil var de to holds fejlmargin alt for stor. Og selvom der var mødt pæne 1039 tilskuere frem, kom der aldrig rigtig stemning på lægterne.

Indledningen på kampen blev en langsommelig en af slagsen, og ingen af de to hold, virkede til at ville satse på at få det første mål, og derfor var der ikke en reel målchance i første periode, i hvert fald ikke indtil Rungsted kom i overtal og Morten Green langt ude fra kunne sende et blødt håndledsskud ind i kassen, hvor Teemu Seppänen var efterladt chanceløs med megen trafik foran kassen.

Assisterne tilfaldt de to backer, Joachim Holten Møller og Anders Grönlund.

Det var egentlig logisk nok at det var et powerplay, der skulle åbne kampen lidt op, for de to hold neutraliserede hinanden fuldstændig i første periode og både Seppänen og Sebastian Feuk havde særdeles gode arbejdsbetingelser.

Anden periode var knap startet før gæsterne kom på omgangshøjde med hjemmeholdet igen. En ufarlig puck blev lagt på mål, Feuk i Rungsted-kassen valgte at blokke skuddet direkte ud til Roberts Jekimovs, som køligt kunne smide pucken ind, under en sprællende Feuk.

Foto: Jan Korsgaard
Foto: Jan Korsgaard

En sjælden fejl fra den unge Rungsted-keeper, som havde fået genvalg i kassen på bekostning af amerikaneren Michael Clemente. Feuk står i øverigt med ligaens bedste redningsprocent på over 94,5%.

Hjemmeholdet kom dog hurtigt tilbage i førersædet igen, da værterne fik muligheden i overtal påny, og denne gang skulle der kun gå 12 sekunder fra pucken var smidt efter udvisningen til, at den lå i kassen.

Erik Hjalmarsson og Anthony Aquino arbejdede i fælleskab på pucken i venstre side af gæsternes zone og efter lidt klumpspil fandt Hjalmarsson, med en diagonalpasning, en helt fri Antti Kangasniemi, som køligt afdriblede Seppänen til 2-1.

På trods af, at målene begyndte at falde, ændre kampen ikke synderligt karakter, spillet var stadig meget langsomt, og fejlene hobede sig fortsat op, og især i det fremadrettede spil, gik det i stå for de to hold.

Rungsted havde mange pucke, som endte i stavene på gæsternes spillere, og udeholdet sendte utallige pucke til icing efter satsede afleveringer op gennem midtzonen.

Lidt over midtvejs i kampen kom hjemmeholdet på 3-1, da man fangede udeholdet i en spilvending, den blev dog stoppet på blå linje første omgang, og i anden omgang kanonerede Mikkel Holten Møller til pucken, og via Anders Feddersens stav blev den dirigeret op i målhjørnet. Stemningen nåede sit højdepunkt på dette tidspunkt, uden dog at det siger så meget.

Gentofte havde efter målet, en god periode, hvor de i tæt på to minutter fik bidt sig godt fast i Rungsteds zone, men man havde ikke gjort regning med Sebastian Feuk i hjemmeholdets mål, som på dette tidspunkt tog flot fra og sikrede, at udeholdet ikke kom på tavlen inden anden pause.

Igennem tredje periode virkede det ikke til at gæsterne havde kræfterne til at for alvor at true hjemmeholdet. Gentofte spillede hele kampen på tre kæder, hvorimod Rungsted rullede på fire kæder kampen igennem.

Med lige omkring fire minutter tilbage gav gæsterne hjemmeholdet en lille advarsel, om at de ikke var helt færdige, da Roberts Jekimovs, blev spillet fri på blå linje, men situationen blev flot afværget af Rungsteds amerikanske back Drew Schiestel, som flot fik prikket pucken fra den hurtige lette.

Allerede 30 sekunder senere, var den gal igen hos hjemmeholdet, da Yannick Vedel, blev spillet fri til en breakaway af Nicklas Hansen, og Vedel lykkedes med at få listet pucken ind under Feuk, som ellers var fulgt med til den rigtige side.

Gentofte trak Seppänen ud, med knap et minut tilbage, men det blev til en – symptomatisk for kampen – en omgang rod det sidste minut, og Gentofte kom ikke tæt på og Rungsted forsøgte ikke at skyde efter det tomme mål.

En snæver Rungsted-sejr i en kamp, der havde hjemmeholdet, som det marginalt bedst spillende hold, men hvor gæsterne med lidt mere skarphed sagtens kunne have fået noget med hjem. Et decideret slag, blev det dog aldrig og de mange tilskuere må være lettere skuffet over underholdningen eller mangel på samme.