Rungsted udspillede Frederikshavn på hjemmebane

Foto: Jan Korsgaard

Rungsted Seier Capital – Frederikshavn White Hawks 6-1 (2-0, 0-1, 4-0) Fredagens TV-kamp, der blev sendt live på TV2 Sport, var en gentagelse af sæsonens Metal Cup Final4 finale, der var blevet spillet bare seks dage forinden.

Rungsted stillede med samme hold som de seneste par kampe, mens Frederikshavn havde Simon Grønvaldt tilbage efter, at han havde misset kampen i onsdags mod Odense Bulldogs.

Rungsted Ishockey Support havde forbedredt en tifo, der havde Dale Mitchell som modtager, efter at han havde i arrigskab smidt sin Metal Cup Final4 sølvmedalje i boksen efter, at han havde modtaget den.

Kampen blev overværet af 1289 tilskuere, og de blev vidner til en kamp, hvor det var hjemmeholdet, Rungsted, der var dominerende i stort set hele kampen. Frederikshavn havde ikke det samme drive, som de havde haft for en uge siden i Metal Final4. Rungsted lukkede reelt set kampen med tre hurtige scoringer ca. midtvejs i 3. periode.

Et større Rungstedpres fra kampens start gav pote, da Tyler Fiddler sendte pucken op i det nærmeste hjørne, hvor Tadeas Galansky ikke kunne nå at reagere på skuddet. Trods det store pres fra Rungsted, så var det deres første skud på mål.

Det var Rungsted, der havde de største muligheder, hvor den nybagte landsholdsspiller, Nikolaj Rosenthal, var næsten alene mod mål, hvor Galansky reddede i første omgang, mens Rosenthal var tæt på at slå returpucken i nettet. Frederikshavn var nogle gange gæster i Rungsteds zone, men det var meget sporadiske chancer, som de kom frem til.

Det lykkedes dog for Rosenthal at score til 2-0, da han var først over en returpuck fra Tim Daly, der bare havde smidt pucken mod mål.
2-0 efter 1. periode til Rungsted kunne man ikke sætte en finger på, hvor Rungsted havde været dominerende stort set hele perioden.

Frederikshavn kom langt bedre ud til 2. periode, hvor man fik produceret flere gode muligheder, men Thomas Lillie var på plads i målet, når det brændte på. Det var han også, da Frederikshavn helt korrekt blev tildelt et straffeslag, da Tim Daly lavede en hooking på en helt fri Alexander Bumagin. Bumagin tog sig af straffeslaget, men han fik ikke løftet pucken, da han havde afdriblet Lillie, og Lillie kunne dermed få benskinnen ud til stolpen.

Det lykkedes også for Frederikshavn at få reduceret, hvilket var fortjent efter spil og chancer i 2. periode. Det skete i powerplay ved Kristian Jensen, der styrede pucken i nettet.

Frederikshavn kom tættere og tættere på udligning, men gode redninger fra Lillie holdt Rungsted foran i kampen. Erik Hjalmarsosn tog sin timeout, og det vendte det en del for Rungsted, der kom bedre med igen i perioden og kunne skøjte ud med en føring på 2-1 efter 40 minutter.

Rungsted kom godt ud til 3. periode, og det blev også til 3-1, da Marcus Olsson var listet ind mod fjerneste stolpe, hvor han tog helt fri, og let kunne sende pucken i nettet. Et lille minut senere, og det var 4-1, da Nikolaj Krag-Christensen driblede omkring Tadeas Galansky og sendte pucken i nettet.
Pasanen tog sin timeout for at komme med et mindre wake-up, men det fik den modsatte effekt, da Robin Bergman bare et minut senere helt lukkede kampen til 5-1, da han var først over sin egen retur, og fra en position bag målet sendte pucken i ryggen på Galansky og i mål.

Kampen blev endelig lukket med den scoring men Rungsted var ikke færdig, da Rasmus Andersson sendte pucken i nettet til 6-1, og man må sige, at Rungsted har været meget stærke på egen is mod Frederikshavn i to af de tre kampe. To sejre på 8-2 og 6-1 er det blevet til for Rungsted.