Rungsted udlignede serien med ny 3-2-kamp

Foto: iShoot.dk
Rungsted Seier Capital – Rødovre Mighty Bulls 3-2 (1-0, 1-2, 1-0) 
 
Rungsted smed igen en to-målsføring, da de her til eftermiddag havde besøg af Rødovre. Hjemmeholdet havde kniven for struben, og der skulle et undertalsmåls af Markus Olsson til, før at hjemmeholdet kunne udligne serien, som nu står 1-1.
 
Rødovre fik en gylden mulighed allerede efter 15 sekunder. Brandon Nash så ud til at have tunge ben og blev oversprintet kort efter faceoff. Rødovre fik dog ikke udnyttet det tidlige overtal, hvor Rungsted faktisk var farligst.
 
Hjemmeholdet var i det hele taget det bedste hold i den indledende periode. Efter fem minutter var Morten Jensens afslutning tæt på at blive styret i mål, men Gaspar Krosejl var hurtig i sin reaktion.
 
Hjemmeholdet kom ligesom i fredags bedst ud, og de næste, der forsøgte sig, var Mike Vernace og en veloplagt Aleksi Laakso.
 
Midtvejs var stillingen 0-0, og netop på halvvejsmærket klarede Rødovre frisag i et undertal. Man var god til at holde hjemmeholdet på afstand.
 
I kampens tredje powerplay gik det dog galt for “tyrene”. Efter at have afvist det første minut med stor offervilje fandt en smart Morten Green med en tværpasning en helt fri Rasmus Andersson. Fra tæt hold lagde han pucken højt i målet på stensikker vis. Krosejl var chanceløs.
 
Rødovre havde svært ved at komme til det store i den anden ende, og derfor var stillingen efter første periode 1-0 til hjemmeholdet. Efter spil og chancer helt fortjent.
 
Anden periode begyndte med et nyt tidligt powerplay. Denne gang Rungsted i overtal, og her udnyttede man igen fordelen med en spiller mere på isen. En puck blev sendt på mål og Kroselj kunne kun halvklare. I den efterfølgende tumult foran mål endte pucken tilsidst hos Mattias Persson, som fik pucken ind langs stolpen. 2-0 til hjemmeholdet efter 22 minutter.
 
Man skulle tro scoringen gav Rungsted endnu mere tro på egne evner, men det havde – som i fredags – den modsatte effekt. Rødovre spillede for første gang aggressivt og hjemmeholdet virkede rådvildt.
 
Et Rødovre-overtal gav reduceringen i en situation, hvor udeholdet havde marginalerne med sig. Joachim Holten Møller slog pucken i eget net efter et par nærgående forsøg fra “tyrene”.
 
Kort efter var det Philip Schultz, der var tæt på via en styring. Rødovre havde overtaget momentum i en kamp, som Rungsted havde haft totalt under kontrol hidtil.
 
Thomas Olsen var tæt på udligningen, da han gik “køkkenvejen” på en Laakso-opspilsfejl. Endnu en advarsel til Rungsted, som burde have fået hjemmeholdet til at vågne op.
 
Det gjorde det ikke, og så kom udligningen naturligvis efter 32 minutter, da Eetu Vento afsluttede. Nikolaj Rosenthal prøvede at blokere skuddet med staven, men uheldigt styrede han pucken forbi alt og alle og i mål til 2-2. To “selvmål” og Rødovre var tilbage.
 
Holdet fra Vestegnen havde momentum i resten i periode, hvor Matthisa Asperup var tættest på at styre pucken i mål mod slutningen af perioden. Det blev dog ved 2-2, og Rungsted kunne få et tiltrængt break efter 40 minutter. Rødovre havde formentlig gerne spillet videre med det overtag, de havde.
 
Tredje periode blev en meget urytmisk affære. Ingen af holdene kunne komme frem til de store chancer, og det stod derfor hurtigt klart, at en ny scoring formentlig ville blive kampafgørende.
 
En sådan scoring havde Morten Andreasen næsten på staven, da han halvvejs i perioden fik en millimeter præcis tværpasning. Andreasen var helt umarkeret og kun en mirakelredning af Lindskoug holdt stillingen på 2-2. Stor redning på en god sideforflytning.
 
Rødovre var mest i puckbesiddelse, og det lå i luften af et Rødovre-powerplay med godt otte minutter igen var hvad der skulle til. Persson sad i boksen for hjemmeholdet, men Rødovre kunne ikke skabe ret meget. Til gengæld kunne “tyrene” fumle bag eget mål, hvilket Rungsted slog kapital på.
 
Robin Bergman opsnappede pucken i undertal og smed den ind foran til Markus Olsson. Olsson var umarkeret, og firsttimede pucken i mål til 3-2. Kæmpe jubel blandt hjemmepublikummet, som selvfølgelig også havde brug for lidt medgang.
 
Rødovre skulle nu frem, men det var sparsomt hvad de kunne tilspille sig. Med 2:15 igen tog Magnus Bogren timeout og hev Kroselj ud af målet. Pucken befandt sig meget i Rungsteds zone det næste minut, men Rødovre havde aldrig rigtig kontrol på den.
 
Det endte derfor med et kæmpe jubelbrøl, da tiden gik i nul og Rungsted-fansene dermed kunne fejre at deres nederlagsrække i slutspilsregi er bragt til ende. 12 nederlag i træk har man lidt, inden man altså i dag kunne udligne til 1-1 i serien mod Rødovre.
 
Næste kapitel skrives tirsdag i Rødovre.