Rungsted tog overtiden og fører nu 3-0 mod Herlev

Foto: Jan Korsgaard

Rungsted Seier Capital-Herlev Eagles 6-5 (2-1,2-2,1-2) 1-0 Det er benhårdt at være Herlev Eagles i de her dage.

Endnu engang viste grundspilsotteren karakter mod topholdet og DM-favoritterne, og endnu engang måtte Herlev se sig slået på målstregen, nøjagtig som søndag, hvor Rungsted vendte 0-3 til 5-3 i PM Montage Arena.

I aften blev Herlev ved med at vende tilbage til kampen, og der manglede sølle fire sekunder, da Jesper Thörnberg lancerede det ultimative comeback med sin 5-5-scoring, men der skulle blot gå fire minutter af overtiden, inden Nikolaj Krag-Christensen satte det afgørende mål i overtid, da han udnyttede en friløber, der opstod efter stor forvirring og et par tilfældige sammenstød på Herlevs blå linje.

6-5 og den var tung at tage med hjem fra Herlev, der nu skal vinde fire på stribe, hvis semifinalen skal nåes. Det har ingen hold tidligere gjort i dansk ishockey, så det er opad bakke for Eagles.

Rungsted indledte kampen på hælene igen, Herlev lagde ikke nogen tung forechecking, men Rungsted spillede virkelig sløset og ukoncentreret og det betød., at William Quist efter et par minutter fik serveret en pasning fra Rungsteds Mathias Røndbjerg lige foran Thomas Lillie, der reddede kastanjerne ud af ilden for hjemmeholdet.

Rungsted kom mere og mere på pucken jo længere kampen skred frem og det blev tydeligt, att når hjemmeholdet satte tempo på havde Herlev svært ved at følge med i kampens indledning.  Rungsted havde et powerplay midtvejs i perioden men var først rigtig tæt på ved Tim Daly i sekunderne inden Herlev fuldtallige.

Rungsted kom på 1-0 med fem et halvt minut til første pause, da Rasmus Andersson langt ude fra sendte et fladt skud afsted mod kassen og det lignede at Frederik Høeg fik staven på så den snød Emil Jidskog. 

Herlev udlignede kort efter da Morten Jensen faldt bag eget mål, den løse puck samlede Emil Møller Rasmussen og sendte den ind til Oliver Reuter.

Lettere komisk så det tvivlsomme forsvarsspil ud fra hjemmeholdets side.


Rungsted endte dog med at gå til pause på en føring, da Charlie Sarault ud af ingenting drev rundt om Herlev-kassen og sendte pucken ind under Emil Jidskog ved nærmeste stolpe kun seks sekunder før tid. En bitter pille at sluge for gæsterne.
 

Den åbne kamp fortsatte i anden periode:


3-1 faldt efter et minut, da Marcus Olsson blev spillet fri til et breakaway af Mattias Persson. 
3-2 knap midtvejs i anden periode efter en faceoff i Rungsteds zone, hvor pucken røg direkte ud til Jesper Thörnberg, der first timede den i kassen. Det var Brett Thompson, der vandt faceoffen

3-3 ikke engang et minut efter, var Jesper Thornberg på spil igen denne gange fulgte han op på en retur tæt under mål.
4-3 med 0.9 sekunder tilbage af periodenm da Morten Jensen foran mål styrede pucken oppefra og ned mod isen og forbi Jidskog på et skud fra Mattias Persson.  Generelt en periode hvor Herlev fandt deres fighter vilje frem og bed mere fra sig. Ørnene nægtede ganske enkelt at give op, men målene sidst i perioderne var hårde at tage imod.Niklas Tikkinen udlignede i tredje periode, inden Rungsted igen bragte sig foran – denne gang ved Rosenthal. Til sidst i den ordinære spilletid fuldbyrdede Thörnberg sit hattrick og ligner en mand, der for øjeblikket har sin helt egen planet, når det gælder målscoring. 

I aften var det altså ikke nok for Herlev, der fik endnu et bittert nederlag at tage med hjem.