Rungsted tog bronzen i Greens afskedskamp

Esbjerg Energy – Rungsted Seier Capital 1–4 (1-1, 0-0, 0-3)

Et snu Rungsted-mandskab formåede at slå til på de rette tidspunkter og sikrede sig bronzemedaljerne efter en stærk tredje periode. Esbjerg havde sine chancer, men skarpheden manglede i en sådan grad, at det sendte tankerne tilbage på grundspillets indledning, hvor vestjyderne også havde store problemer med at omsætte deres chancer. Rungsted var mere direkte og fokuserede og hvem andre end Morten Green fik lov til at lukke og slukke med en scoring i tomt mål til sidst. En stor karriere var slut, slut med en bronzemedalje om halsen. Stærk, mindeværdig og imponerende bedrift af Green.

Esbjerg Energy tog lørdag aften afsked med både sine fans, 2017/2018-sæsonen og Granly Hockey Arena / Esbjerg Skøjtehal. Semifinalen blev som bekendt endestationen for Esbjerg-mandskabet i denne sæson og om kort tid vil nedrivningen af vestjydernes hjemmebane gennem en generation begynde, efterfulgt af opførelsen af en ny hal på samme matrikel, som forventes mere eller mindre klar til slutspillet i den kommende sæson.

Første kamp i miniserien om bronzemedaljerne blev spillet i går i Rungsted og efter en åben slagudveksling endte opgøret uafgjort 3-3. Esbjerg havde føringen mod kampens slutning, men med en stærk slutspurt fik Rungsted udlignet og havde endda muligheder for også at tage sejren, men den afgørende skarphed manglede hos nordsjællænderne.

Esbjerg kunne dermed hente en medalje for fjerde sæson i træk, hvis man hjemme kunne slå Rungsted i en kamp, der på mange måder var speciel. Vestjyderne ville formentligt gerne sige pænt farvel og tak til fans og arena, mens man i Rungsted ville kæmpe til det sidste, for at give holdkaptajn Morten Green en god og mindeværdig afslutning på en fantastisk og enestående karriere. Aftenens kamp var således den mangeårige landsholdskaptajns sidste nogensinde.

Til sæsonens sidste kamp var Esbjerg uden Christian Wejse, mens Rungsted var i stærkeste opstilling. Aftenens målmandsduel stod mellem Nicolaj Henriksen og Kevin Lindskoug.

Forud for kampen blev Morten Green hyldet for en fornem karriere, ligesom Mathias Seldrup blev kåret til årets profil hos Esbjerg.

Jævnbyrdig og underholdende første periode

Gæsterne var mest på pucken indledningsvist, hvor man da også fik skabt et par chancer tidligt i kampen. Det var dog lidt ved en tilfældighed, at der blev scoret i det tredje minut. Rungsteds Morten Jensen førte pucken frem over isen ude ved banen og smed den ind foran mål, og pludseligt lå den inde bag Henriksen i Esbjerg-målet. Det var svært at se hvad der præcist skete, men det lignede mest af alt et selvmål via enten Jannik Christensen eller Nicolaj Henriksen. Uanset årsag var Rungsted dog nu i spidsen med 0-1.

Kort tid efter dansede pucken på stregen inde bag Lindskoug i Rungsteds mål, men Esbjerg fik ikke den sidste stav på pucken og Rungsted fik raget kastanjerne ud af ilden. Fortsat 0-1.

Rungsted-kaptajn Morten Green tog kampens første udvisning efter fire minutters spil, da han måtte til afkøling for en tripping foran eget mål, hvor Esbjerg kørte hårdt på for udligning. Esbjerg takkede for tilbuddet og minuttet efter havde Justin Crandall bragt balance i regnskabet. 1-1 scoringen blev sat ind efter et par hurtige træk, som Crandall havde held til at snyde Lindskoug med.

Esbjerg havde nu momentum og var ovenpå rent spillemæssigt. Indenfor få minutter kom man således frem til en række store chancer, hvor både Alexis Loiseau, Brock Nixon, Carson McMillan og Justin Crandall forsøgte at udnytte, at der blev taget lidt let på de defensive pligter hos gæsterne på dette tidspunkt i kampen. Det blev dog ved lige ved og næsten for Esbjerg, der manglede skarphed og kynisme.

Rungsted fik mulighed for at rulle overtalsformationerne ud efter 13 minutters spil, da Esben Nielsen begik en hooking i egen zone, for at stoppe et potentielt farligt Rungsted-angreb. Gæsternes power play-spil var dog ganske ufarligt og Esbjerg klarede frisag.

Nordsjællænderne var tæt på at snuppe føringen et par minutter før pausen, da William Boysen fik testet Henriksen i Esbjergs mål efter en stor chance. Men Henriksen hev en refleksredning af de bedre frem.

Første periode sluttede der med 1-1 efter 20 minutters hockey, hvor Esbjerg især angrebsmæssigt til tider synes at køre i et højere gear end Rungsted.

Tempofyldt og chancerig anden periode

Esbjerg kom stærkt ud til anden periode og lignede et hold, der gerne ville slutte godt af for indeværende sæson. Efter kun godt et minut fik Felix Scheel sat Esbjerg-kaptajn Carson McMillan perfekt op til afslutning ved fjerneste stolpe, men Lindskoug nåede forflytningen og kom i vejen for canadierens afslutning.

Gæsterne rørte på sig efter seks minutter, da Marcus Nielsen med et farligt skud fra udkanten af faceoff-cirklen fik testet Henriksen i Esbjerg-målet, men den vestjyske keeper var på sin plads og afviste forsøget.

Andreas Grundtvig måtte en tur i straffeboksen for en hooking efter syv minutters spil. I det efterfølgende power play fik Rungsteds stærke finske back Aleksi Laakso forsøgt dig med et drøjt hug fra distancen, men ellers stod der faktisk Esbjerg på det meste mens Rungsted var i overtal og langt det meste spil forgik derfor i gæsternes zone.

Jake Hansen leverede en glimrende kamp for Rungsted og var flere gange tæt på at kommer på måltavlen. Efter ti minutter fik han sendt et missil af sted mod Esbjergs mål, men forsøget drønede forbi fjerneste stolpe, mens Henriksen dårligt nåede at reagere.

Gæsternes farligste forsøg kom dog efter 17 minutter og i en fase af kampen, hvor spillet bølgede frem og tilbage og hvor der var gode tilbud i begge ender. Henriksen troede at han havde styr på pucken, men den lå helt fri bag ham og kun en vigtig redningsaktion af Sune Hjulmand forhindrede Rungsted-føring. Kort forinden havde Esbjerg haft en lige så stor chance i modsatte ende.

Esbjerg sluttede perioden i overtal, da Mike Vernace halvandet minut før pausen blev udvist i 2+2 minutter for en høj stav. Esbjerg fik ikke kreeret den helt afgørende chance og vestjyderne kunne dermed starte tredje periode med 2:26 i overtal.

Rungsted trak fra og sikrede sig bronzen

Esbjergs første power play formation kørte egentligt hårdt på fra periodens start, hvor Brock Nixon fik et par gode muligheder for at bringe Esbjerg på tavlen. Men som hidtil i kampen blev det ved lige ved og næsten for vestjyderne og der var i det hele taget ikke meget at skrive hjem om i tredje periode set med vestjyske briller.

1.627 tilskuere blev således vidende til en stærk Rungsted-afslutning på kampen, hvor der tilgengæld ikke var meget der fungerede for vestjyderne. Det var småt med både afslutninger og struktureret spil.

Rungsted udnyttede kynisk mulighederne når de bød sig. Dette blev eksemplificeret glimrende efter 10 minutter, hvor Esbjerg mistede pucken på vej frem over isen. Jake Hansen satte kursen mod Esbjergs mål og fandt plads nok ved nærmeste stolpe, til at bringe Rungsted foran med 1-2.

Esbjerg skulle dermed desperat jagte et mål, men afslutningerne udeblev i store perioder, lige indtil Niklas Andersen sendte et drøn af en afslutning på sammenføjningen med fire minutter tilbage af kampen.

Det sidste håb om vestjyske medaljer for fjerde år i træk blev slukket, da Colin Vock med 1:56 tilbage af kampen fik raget en udvisning til sig for en tripping. 14 sekunder senere havde Morten Jensen bragt Rungsted på 1-3 efter et fornemt slagskud fra distancen.

I en sidste satsning forsøgte Esbjerg sig med en time out og efter en Rungsted udvisning med et minut tilbage fik man chancen i spil seks mod fire, da Henriksen havde taget plads på bænken. Men i stedet for vestjysk reducering kunne kampens hovedperson Morten Green altså lukke og slukke kampen med sin scoring til 1-4 i det tomme mål. Herligt for Green, ærgerligt for Esbjerg.