Rungsted straffede svage SønderjyskE

Foto: Jan Korsgaard

SønderjyskE-Rungsted Seier Capital 2-3 (1-0, 1-2, 0-1) Gennem længere tid har snakket ulmet om et kriseramt mesterhold. Den snak vil kun blusse op efter aftenens hjemmekamp mod Rungsted. Udeholdet fra Nordsjælland var stærkt afbudsramt, men viste den rette indstilling og var skarpere på aftenen, såvel i special teams som i fem mod fem.

Hjemmeholdet fik ellers en god mulighed for at bringe sig i front tidligt i kampen med to power play inden for kampens første ti minutter. Som så ofte før denne sæson, blev overtalsspillet dog ikke for alvor farligt. Mange tværpasninger og ingen tempo i spillet gjorde det ikke svært for Rungsteds fire hårdt kæmpende spillere at holde sønderjyderne fra fadet.

Bedste muligheder tilfaldt Tyler Gotto, der fra første fløjt i aften virkede meget motiveret og som en af få hos værterne viste den fornødne fart og fremdrift i spillet.

Nikolaj Rosenthal og Nicolai Weichel bød midtvejs i perioden ind med et par gedigne scoringschancer, men Joni Myllykoski tog godt fra bag en til tider famlende defensiv.

Rungsted kom generelt bedre og bedre med i spillet, men kort før pausen måtte man alligevel overgive sig for hjemmeholdets førstekæde. Thomas Spelling vandt en nærkamp i hjørnet og fandt en fri Cory Quirk i slottet. Amerikaneren svigtede ikke, da han sendte pucken ind under overlæggeren til pauseføring 1-0.

Anden periode startede med et par fornuftige chancer til SønderjyskE. Anssi Rantanen og Mads Lund formåede dog ikke at passere Sebastian Feuk i gæsternes mål.

I modsatte ende var Antti Kangasniemi og William Boysen nærgående foran Myllykoskis mål, uden det dog gav sig udslag på måltavlen.

Det gjorde det derimod da en af hjemmeholdets bedste, Mark Lee, satte turbo med et raid op ad isen. Smart vendte han rundt om sig selv og serverede pucken for Tyler Gotto, der tordnede pucken ind til en fordobling af den sønderjyske føring.

Glæden varede dog kort for de mere end 2000 tilskuere. Mads Lund måtte en tur i straffeboksen, og her viste udeholdet langt mere snert fem mod fire, end sønderjyderne gjorde i første periode. Kun godt et halvt minut skulle der gå, før den lyseblå box var udspillet og Rosenthal havde bragt gæsterne tilbage i kampen. Flot power play af Rungsted.

Chancerne blev flere og flere for udeholdet. Anders Feddersen kom helt alene med Myllykoski, men blev grebet ud og tæt under mål var Morten Green minuttet efter tæt på at score med en styring, da Daniel Galbraith ikke formåede at matche rutinerede Green.

Tre minutter før pausen var Green atter på spil. Et langvarigt pres blev omsat til mål, da Green fra bag mål sendte pucken ind via Myllykoskis benskinne. Forståelig jubel blandt Rungsted-spillerne men også hos to Morten Green-fans, der havde taget den lange vej fra Hannover for at se deres tidligere publikums-yndling fra danskerens tid i DEL.

De sidste tyve minutter indledte SønderjyskE i powerplay. Det så en anelse mere målsøgende ud, men stadig uden speed .

Tobias Kisum var tilbage hos gæsterne, og han var små fem minutter inde i perioden millimeter fra at sende Rungsted på sejrs-kurs, men måtte se Myllykoski afværge det nærgående forsøg.

Det var dog kun en stakket frist for værterne. Midtvejs i perioden koksede defensiven og pludselig befandt Erik Hjalmarsson sig helt udækket og i fri position foran mål. Svenskeren svigtede ikke, og nu var det for alvor med ryggen mod muren for rækkens nummer to.

For en kort bemærkning lignede det dog, at man fik udlignet stillingen bare få minutter senere. En styring snød Feuk i kassen og førte til lyseblå jubel. Dommer Hicks mente imidlertid staven havde været for højt løftet og valgte derfor at annullere scoringen.

Tættere på kom SønderjyskE ikke. Mod slutningen, da hele butikken skulle satses, trak Thomas Spelling en unødvendig udvisning og tog dermed brodden af et muligt sidste stormløb.

Med et halvt minut tilbage havde Cory Quirk dog muligheden for at sikre overtime, men en halvsvag afslutning voldte ikke Feuk de store problemer.

Rungsted kunne derfor fortjent tage tre point med hjem over bæltet. En heroisk indsats med fight over hele linien blev belønnet med tre point på en aften, hvor man havde sine profiler i en stærk Sebastian Feuk, en velspillende og snu Morten Green samt målfarlige Nikolaj Rosenthal. Derudover blev der kæmpet bravt over hele back-linien hos gæsterne.

Hos SønderjyskE var det småt med lyspunkterne. Tyler Gotto, Mark Lee og Joni Myllykoski viste sig positivt frem, men ellers var der ikke meget glans over de forsvarende mestre. Der mangler fortsat fart, vilje og intensitet i spillet, ikke mindst frem ad banen.

Defensivt var backparret Carstensen og Galbraith i den grad udfordret på fysikken. Michael Eskesen havde heller ikke nogen heldig dag med flere unødvendige pucktab, og man må efterhånden undres over, at coach Dan Ceman ikke har fundet opskriften på at motivere sit hold mere, end det er tilfældet i indværende sæson. Træneren, som man for nylig har forlænget med frem til 2018/19-sæsonen.