Rungsted snuppede ganske sikre tre point i Herning

©iShoot.dk

Herning Blue Fox-Rungsted Seier Capital 2-3 (0-1,0-2,2-0) 15 point af 15 mulige. 

Det er facit af Rungsteds kampe mod Herning i grundspillet i indeværende sæson, og man tenderer efterhånden til at tro, at Rungsted kunne vælge midtjyderne – i stedet for det oplagte valg og vinderen af playin – når det bliver slutspilstid inden så længe.

Rungsted vandt i aften 3-2 i Kvik Hockey Arena, og havde marginalerne på sin side i de afgørende momenter af kampen.

Men heldet følger de dygtige, og lige nu er Rungsted syv point foran SønderjyskE, der er nærmeste forfølger på andenpladsen. Det var også først til allersidst, at Rungsted kom i nærheden af problemer i Herning i aften. 

Rungsted kom bedst ud af en ganske udramatisk første periode i Kvik Hockey Arena med et snigermål, der blev noteret Charlie Sarault. Han lagde en tværpasning ind omkring buret, som blev skubbet ind af en Herning-back. 

Det blev højdepunktet i første periode, hvor Herning egentlig havde fornuftigt med spil, men ikke rigtig den nødvendig vildskab i spillet. Daniel K. Nielsen udgik tidligt i kampen efter at være ramt af et skud, men vendte senere tilbage på lægterne og håber at være sluppet med skrækken, sagde han til TV2 Sports kommentatorer i løbet af kampen. 

Herning stillede med fuldt hold bortset fra langtidsskadede Daniel Nielsen – angriberen – mens Rungsted manglede arbejdshesten Nikolai Gade. 

Kristoffer Astorp havde et skud på stolpen i anden periode, men Rungsted forvaltede chancerne bedre: Tim Daly fandt Oliver True inde foran kassen, og den unge Rungsted-forward udnyttede manglede markering inde foran og fik mellem Joachim Linnet og Victor Andersen vippet skiven ind til 2-0. 

Mattias Persson var arkitekten bag Rungsteds 3-0-mål kort før anden pause, da han serverede pucken for Rasmus Andersson. Dejlig detalje af svenskeren, der bare er en fornøjelse i denne sæson.

Videre til en tredje periode, hvor Herning sled og slæbte for at komme tilbage: Halvvejs inde i periode kombinerede midtjyderne flot op gennem banen og angrebet endte med Markus Jensen fri til skud. 1-3. I slutfasen fik Lasse Lassen reduceret yderligere, men Herning kom ikke tæt på udligningen. 

Rungsted straffede stærkt og var effektive mod et Herning-hold, der savnede input fra de udenlandske spillere denne aften. Kun slovenske Jurij Repe gjorde sig bemærket med et fint sololøb i tredje periode.