Seier gav omgang, Feuk brillerede

Rungsted Ishockey-Herning Blue Fox 5-2(3-0,0-0,2-2)

Efter to nederlag i streg, var hjemmeholdet Rungsted pisket til sejr, da de tog i mod Herning Blue Fox i Saxo Bank Arena fredag aften.

Men det var en svær opgave Rungsted var på, for Herning er ikke blevet besejret når de har gæstet Saxo Bank Arena siden 2008, og derfor var det ikke bare udeholdet der skulle besejres men også historiebøgerne.

Rungsted-medejer Lars Seier Christensen var mødt op til sin første ligakamp, som ejer, og havde lovet at give en omgang efter kampen, om det var det der havde lokket 1009 mennesker i hallen skal være usagt, men faktum var, at Saxo Bank Arena var velbesøgt.

Hjemmeholdet fik det man kan kalde en drømmestart, da Hernings Rasmus Nielsen efter bare to minutter, lavede en tripping på Nikolaj Rosenthal der var på vej igennem et uorganiseret Herning-forsvar.

Rungsted skulle kun bruge knap et minut i overtal, før Anthony Aquino havde bragt hjemmeholdet på 1-0. Aquino cirklede lidt rundt i højre side af zonen og da Herning-boxen forholdt sig passiv, kørte han ind mod mål og satte et håndledsskud, som Lubos Pisar i målet nok burde have haft.

Der var ingen tvivl om, at det hurtige mål, var vigtigt for Rungsted, som fik frigivet en masse energi og selvtillid efter de sidste to kampes dårlige resultater.

Herning fik dog flere muligheder for at komme hurtigt tilbage i kampen da Rungsted trak tre dumme udvisninger i træk inden for otte minutter, men gæsterne formåede ikke at konvertere overtalssituationerne til scoring, primært på grund af en særdeles velspillende Sebastian Feuk, som havde fået chancen fra start, på bekostning af Mike Clemente.

Med fire minutter igen af perioden smed en Herning-back en puck ud i midtzonen, for derefter at køre ud og skifte, det samme gjorde de fire andre holdkammerater. Det så Drew Schiestel, der fandt en helt fri Johan Andersson, der uhindret kan køre ind over blå linje og hamre pucken helt op i nærmeste krog til 2-0, uden chance for Pisar, som simpelthen ikke så røgen fra det skud.

Kort efter blev det så 3-0 til Rungsted, som i slutningen af første periode dominerede. Marcus Nielsen, som til dagens kamp var rykket ned som back, lagde en puck på mål, som Pisar gav retur på.  Returen opfangede Nikolaj Rosenthal, som han fladt sendte ind under Pisar, til stor jubel for hjemmeholdets tilskuere.

Der er nok næppe nogen tvivl om, at Hernings træner Mario Simioni havde brugt meget store ord i pausen, i hvert fald kom Herning meget bedre ud til anden periode, og de sad tungt på spillet de første minutter.

Rungsted var samtidig forfaldet til at lave mange pasninger op igennem midten, og det resulterede i flere farlige situationer nede omkring Sebastian Feuk i hjemmeholdets mål. Herning skød løs, men Feuk stod klar til at tage sig af det der kom fra uldjyderne.

Rungsted havde den anden vej svært ved at kreere noget sammenhængende, og derfor blev mange af de chancer, de kom frem til i perioden, produceret i omstillinger.

Herning fik afslutningsvis i anden perioden endnu engang lagt et tungt pres på hjemmeholdet og i sær den allersidste chance i perioden, måtte Feuk ud i en ægte “John Hansen redning” hvor han var nede og ligge med benene oppe i vejret på en forflytning fra den ene til den anden stolpe.

Det var helt sikkert Feuks skyld at hjemmeholdet kunne gå til pause, oppe med 3-0.

Rungsted troede nok de lukkede kampen, da stortalentet Jonas Røndbjerg blev sendt afsted i et breakaway mod Pisar og køligt afdriblede den rutinerede slovak til 4-0, men udeholdet ville det anderledes.

To gange reducerede gæsterne hjemmeholdets føring. Først var det Kyle Essery, som blev spillet blank i slottet, og let kunne sætte 4-1. Dernæst var det i powerplay Joachim Linnet, som fandt sig selv helt alene inde foran Feuk, som intet kunne stille op på firsttimeren fra Linnet, og pludselig var Herning tilbage i kampen med 4-2 og otte minutter tilbage på klokken.

Det forventede pres udeblev dog, og hjemmeholdet kunne i stedet lukke kampen 20 sekunder før tid, da Morten Green blokere et skud i egen zone, hvorefter pucken røg over til Nikolaj Rosenthal, som sætter i fart ned mod det tomme mål.

Han afleverede uselvisk til en endnu mere fri Ossi Saarinen, som kunne glide pucken det sidste stykke ind over stregen. Dermed blev Morten Greens første point i den danske liga i mere end 16 år en realitet.

Sebastian Feuk leverede endnu en gang en fremragende præstation og sikrede reelt Rungsted sejren, med sit flotte spil igennem i sær de sidste 40 minutter spil, hvor Herning i flere omgange kom rigtig tæt på. Han kunne intet stille op ved de to mål, som var decideret opdækningsfejl.

Spændende hvem Holten-Møller/Eller lade starte på mål i næste kamp?

Rungsted Ishockey Time Type Herning Blue Fox
02:12 Penalty #20 Rasmus Nielsen: 2 min. for TRIP
1 – 0 [PP1]: #19 Anthony Aquino (#16 Johan Andersson, #6 Anders Grönlund) 03:10 Goal
#5 Mikkel Holten Møller: 2 min. for HOOK 03:27 Penalty
#85 Anders Feddersen: 2 min. for HI-ST 06:47 Penalty
#8 Nicolai H Weichel: 2 min. for HOLD 10:56 Penalty
2 – 0 [EQ]: #16 Johan Andersson (#22 Drew Schiestel) 16:05 Goal
3 – 0 [EQ]: #71 Nikolaj Murholt Rosenthal (#25 Marcus Nielsen, #16 Johan Andersson) 18:58 Goal
22:22 Penalty #6 Sebastian Andersen: 2 min. for HOLD
24:39 Penalty #44 Jerred Smithson: 2 min. for BOARD
#23 Ossi Saarinen: 2 min. for TRIP 24:48 Penalty
29:05 Penalty #25 Markus Jensen: 2 min. for TOO-M
#24 Johan Andersson: 2 min. for TRIP 37:14 Penalty
#95 Marcus Nielsen: 2 min. for ELBOW 40:31 Penalty
4 – 0 [EQ]: #24 Jonas Røndbjerg (#19 Anthony Aquino) 43:40 Goal
44:18 Goal 4 – 1 [EQ]: #19 Kyle Essery (#45 Martin Sagat, #6 Daniel Nielsen)
#59 Erik Hjalmarsson: 2 min. for TOO-M 45:56 Penalty
51:27 Goal 4 – 2 [EQ]: #9 Joachim Linnet (#5 Patrick Madsen, #25 Jerred Smithson)
5 – 2 [EQ]: #23 Ossi Saarinen (#71 Nikolaj Murholt Rosenthal, #13 Morten Green) 59:41 Goal