Rungsted sejrede i underholdende affære

Foto: Jan Korsgaard

Rungsted Seier Capital – SønderjyskE 4-3 (1-0, 2-1, 1-2) Dagens hjemmehold fra Rungsted har hidtil i sæsonen haft et godt tag på gæsterne fra SønderjyskE, således har Rungsted vundet sæsonens første tre indbyrdes møder og denne tendens blev der ikke ændret på i dag, selvom gæsterne pressede godt på i den sidste halvdel af kampen, hvor hjemmeholdet tog sig nogle blundere spillemæssigt.

Rungsted havde fra kampens start et overtag, der førte en del mindre og større muligheder med sig i offensiv zone. Det var tydeligt at hjemmeholdet idag var opmærksomme på at have fart i skøjterne så ikke SønderjyskE fik mulighed for at spille farlig kontrahockey.

Gæsterne fik dog også testet Kevin Lindskoug, der for femte kamp i streg vogtede værternes mål, og ser lige nu ud til at have vundet tjansen som førstekeeper i det Nordsjællandske, over Sebastian Feuk. Mon ikke Feuk er at finde i kassen i udekampen i Frederikshavn på tirsdag?

Midtvejs i første periode faldt eftermiddagens første scoring. Det var Rungsteds fjerdekæde, der fik lagt et godt tryk på udeholdet, og fik gevinst derefter. Nikolai Gade fandt en helt fri William Nistrup i slottet, og derfra tøvede den blot 16-årige forward ikke. Pucken blev resolut sendt helt op i målhjørnet uden chance for en på dagen velspillende Joni Myllykoski. Nistrups første mål i Metalligaen.

De to hold bød generelt hinanden op til en underholdende omgang ishockey, og efter målet blev der udvekslet lidt chancer, hvor begge keepere tog fra.

Rungsted kunne tage 1-0-føringen med ind starten på anden periode og der blev den udbygget to gange inden for de første 10 minutter i anden periode. 2-0-målet kom efter at hjemmeholdet havde haft muligheden i fem mod tre i over halvandet minut, men som det ofte ses, kunne det mandskab med overtallet ikke få fart i pucken og den lille kompakte boks fra SønderjyskE fik blokeret en del pasninger og skud undervejs i processen.

Til målet, som faldt i fem mod fem, efter SønderjyskE ikke helt havde fundet sig selv oven på udvisningerne. Nikolaj Rosenthal fik plads i slottet, og derfra sendte han pucken fladt ind under Myllykoski, der knap nåede at reagere.

Kort efter var den gal igen, og det begyndte for alvor at ligne en hjemmesejr, da William Boysen i femte forsøg for Rungsted i powerplay kunne sende pucken i mål, efter en lækker tværpas fra Morten Green.

Nede 3-0 måtte SønderjyskE have “skeen over i den anden hånd”, og det gav sig hurtigt til udtryk på måltavlen, da energiske Søren Dau Mortensen fri foran mål, var sikkerheden selv på en Thomas Spelling-pasning.

3-1-målet markerede også startskuddet på en fin periode for gæsterne, der havde fået mere fart i skøjterne og med mere direkte spil, genvandt momentum.

Thomas Spelling og Derek Damon hacvde fine muligheder i slutningen af perioden for at få reduceret yderligere, men hjemmeholdet blev reddet af pausesignalet til anden pause, da de befandt sig i et SønderjyskE-stormvejr. Uheldigvis for SønderjyskE mundede det hårde pres ud i en udvisning til Derek Damon for høj stav på signalet og dermed måtte gæsterne starte tredje periode i undertal.

Udvisningen blev prompte udnyttet af Rungsted. Efter 17 sekunder af tredje periode satte Marcus Olsson 4-1, på et flot Rungstedangreb, hvor pucken blev flyttet hurtigt og effektivt. Ærgerlig start for gæsterne, der dog på ingen måde lagde sig ned.

Tværtimod overtog SønderjyskE initiativet i kampen, og Rungsted faldt i perioder af tredje periode helt ud spillemæssigt, og lignede et hold, der var på vej i bad. Udeholdet tog fint vare på mulighederne de fik undervejs i de sidste tyve minutter og havde samtidig de berømte marginaler med sig.

Christoffer Lindhøj snublede på offensiv blå linje, og det udnyttede Anders Førster til at komme afsted i en kontra, hvor han satte Derek Damon op til en flot firsttimer, der blev sendt op i krogen uden chancer for Lindskoug.

4-2 og godt otte minutter tilbage at spille i, var der pludselig en hockeykamp igen. Helt tæt blev det, da Rungsted havde en mand udvist. Jace Coyle sendte et knaldhårdt skud afsted mod mål, som Mads Lund på fornemmeste vis dirigerede op i toppen af målet, 4-3!

Nerverne på tilskuerpladserne spredte sig med lynets hast, og man fornemmede en solid gummiarm fra hjemmeholdets side, der kæmpede og kæmpede for at komme ind i kampen igen. Udeholdet trak keeper Myllykoski med halvandet minut igen, og men fik aldrig rigtig sat spillet, og Rungsted kunne slå spillet i stykker med et par icinger og gode nærkampe.

Rungsted har med dagens resultater nu spillet sig helt ind i kampen om top fire, og kan med en sejr på tirsdag i Frederikshavn sende sig selv ind i topfire igen, efter længere tids fravær. Kampen bliver i øvrigt vist på TV2 Sport kl. 20.30.