Rungsted sejrede i “New Firm”

Foto: Jan Korsgaard

Rungsted Seier Capital – Rødovre Mighty Bulls 4-2 (0-1, 2-1, 2-0) Det var en pænt besøgt Saxo Bank Arena, der mandag aften dannede rammen om den sidste kamp i grundspillet mellem Rungsted Seier Capital og Rødovre Mighty Bulls i det der også kaldes “New Firm”. En kamp begge hold ønskede at bruge som springbræt ind til slutspillet, som starter fredag, på udebane for begge holds vedkommende.

Rungsted med sejre i de seneste to kampe, og momentum, Rødovre med syv nederlag i de seneste otte kampe, og et forsøg på at finde lidt slutspilsform. Rungsted var bedste hold på isen i de første tyve minutter, men en sublim Steffan Ridderwall var banens bedste i denne periode og hold Rungsted fra fadet. Derimod var der skarphed den anden vej, da Rødovres Nicklas Carlsen trykkede af udefra og sendte gæsterne i front med 1-0, som også holdt til første pause.

Hjemmeholdets spil tabte tempo og intensitet i de første minutter af anden periode, og Rødovre havde let ved at afvise Rungsted ved blå linje eller tilbage erobre pucken hurtigt i egen zone. Jannik Karvinen bragte gæsterne yderligere foran efter knap fire minutters spil af anden periode, hvor et modløst hjemmehold for alvor hang med skuffen.

Indstillingen ændrede sig dog efter målet til gæsterne, hvor hjemmeholdet begyndte at investere mere fremad isen og spillet blev mere direkte og netop efter en direkte udfordring af svenske Johan Andersson, opfangede Nikolaj Rosenthal pucken som lå fri i slottet, efter svenskerens dribling var blevet afværget, og her sendte Rosenthal en fornem baghånd op i modsatte kryds, også var hjemmeholdet i gang.

Udligningen kom inden anden pause, da hjemmeholdets svenske back Anders Grönlund stødte med frem og fik sendt pucken i mål på oplæg fra Antti Kangasniemi. Saxo Bank Arena begyndte så småt at summe og tilskuerne var blevet tilgode set lidt i anden halvdel af anden periode, hvor der begyndte at snige sig lidt derby og slutspilsstemning ind i kampen, uden det for alvor blev rigtig hedt.

I kampen sidste periode, var Rungsted det bedre hold og Rødovre lignede et hold, som havde svært ved at finde rytme og de sidste kræfter blev brugt på at forsvare, mere end at angribe. Det hjalp dog heller ikke udeholdet, at Rungsted allerede efter 56 sekunder af perioden fik bragt sig foran, da Kangasniemi gled ind foran mål og lagde pucken ind under Ridderwall, som ingen ting kunne se.

Kort efter måtte selvsamme Ridderwall forlade kampen, med det der meget let kunne være en hjernerystelse, da Rungsteds Erik Hjalmarsson fik fyret et slagskud direkte i hovedet på sin svenske landsmand, som måtte til tælling i flere minutter. Frederik Jakobsen kom ind og afløste Ridderwall og gjorde hvad han kunne.

Der var dog ikke meget at gøre da Marcus Nielsen fik sendt et skud afsted mod mål, helt ude fra blå linje og der stod flere spillere foran unge Jakobsen, der blot kunne se på, da pucken strøg forbi ham på stregen og ind i målet til 4-2.

Antti Kangasniemi leverede et mål og tre assister og kan velfortjent tage man of the match, denne aften.

Et flot og fortjent comeback af Rungsted, der var oven på især i den sidste halvdel af kampen. Rungsted manglede til dagens kamp den canadiske back Drew Schistel, men der blev til gengæld debut til purunge Gustav Green, der fik nogle enkelte skift undervejs i kampen.

Rungsted Seier Capital skal fredag til Frederikshavn for at spille første kvartfinale mod White Hawks og Rødovre Mighty Bulls skal en tur til vesten og møde Esbjerg Energy.