Rungsted Seier Capital og Björn Hellkvists veje skilles

Vojens Efterskole
Foto: Jan Korsgaard
Vojens Efterskole

Det er den “store fyringsdag” i dansk ishockey i dag. Ikke blot blev Todd Bjorkstrand tidligere i dag afskediget i Herning, nu har Rungsted Seier Capital også sagt farvel til Björn Hellkvist. Parterne forlænger ikke den “+1-option”, der var i trænerens kontrakt.

Den til tider sammenbidte, der kom direkte fra Malmö Redhawks, er altså nu fortid i klubben, som han førte til en pokaltitel. Til gengæld røg Rungsted også ud med 0-4 i kvartfinalen mod Odense, og det var formentlig den dårlige udgang af den serie, der kostede ham jobbet.

Rungsted skriver følgende i pressemeddelelsen, signeret direktør Thomas Friberg.

Rungsted Seier Capital og Cheftræner Björn Hellkvists veje skilles, efter en sæson med både op-, og nedture. Sæsonen startede som lyn og torden hvor holdet kvalificerede sig til semifinalen i Metal Cup og var absolut tophold i Metal Ligaen.

I midten af december vendte pilen pludselig nedad, og holdet formåede aldrig at komme sig ovenpå en periode med mange spillere væk.

Efter en uges evaluering er ledelsen og Björn Hellkvist blevet enige om at eksekvere klausulen i den 1+1-årige kontrakt og afslutte samarbejdet nu.

Det er vigtigt at understrege dette er sket i fred og fordragelighed, og der fortsat er et godt forhold mellem parterne.

Fra hele organisationens side vil vi gerne takke Björn for hans dedikerede indsats i Rungsted.

De næste uger vil der blive arbejdet på at skrive kontrakter med danske spillere og afsøge markedet for en trænerkapacitet, der kan overtage holdet.

Vi forventer allerede i starten af den kommende uge at kunne offentliggøre de første spillerkontrakter.