Rungsted nedlægger Rødovre og er klar til semien

Foto: Jan Korsgaard

Rødovre Mighty Bulls-Rungsted Seier Capital 1-4 (1-1, 0-2, 0-1): Den største og mest imødesete hockeykamp i mange år i Rødovre Skøjte Arena fredag aften, da de to ærkerivaler skulle dyste i syvende og afgørende kvartfinalekamp. Og så med flotte 3.148 tilskuere på plads til playoff-braget.

Rungsted blev den store – og i kvartfinaleserien helt generelt. Holdet sikrede sig en samlet 4-3-sejr i kampe efter en tæt, tæt dyst gennem syv kampe. I aften blev tingene afgjort, da gæsterne med to hurtige mål i midten af anden periode sikrede en komfortabel føring, der holdt kampen ud.

Rødovre havde igen besvær med at udnytte overtal, og det kostede endnu engang muligheden for at lægge lidt afstand til sin modstander. Magnus Bogrens tropper har dermed sommerferie, mens Rungsted kan drage hjem med udsigt til endnu en hård playoffserie med start fra på tirsdag.

Kampen var kun 75 sekunder gammel, da taget på arenaen var ved at lette. Rødovre brød igennem på højresiden, og så kunne Sebastian Bergholt servere pucken for en fremadstormende Steffen Klarskov. Han ekspederede pucken resolut ind i et tomt mål, og så var der en tidlig føring til Rødovre.

Minuttet efter opstod længere spilstop, da Mads Eller blev tacklet i ryggen med fald direkte ind i banden. Der opstod straks tumult med flere spillere indblandet i slagsmål. Mike Vernace fik fem minutter plus game misconduct for boarding. Herudover var to to-minutters til Rødovre og én to-minutters til gæsterne.

I spil fire mod fire skulle Rungsted bruge 39 sekunder, før pucken lå bag Stefan Ridderwall i Rødovres mål. Christoffer Lindhøj fandt på flot vis Morten Green, og han sendte pucken højt op i målet til 1-1. Jubel hos den store flok Rungsted-fans, der fyldte halvdelen af den ene endetribune.

Rødovre fik en udvisning mere, og begyndelsen af matchen havde således budt på mest spil i special teams. De første seks spilleminutter blev afviklet over 20 reelle minutter.

Matthias Asperup fik kæmpe chance, da Rødovre fangede gæsterne i en udskiftning. Rungsted-keeper Kevin Lindskoug diskede op med kanonredning.

Nyt længere spilstop kort efter, da Mads Eller – der var tilbage på isen – blev jordet midt på isen af Brendon Nash. Han kørte endnu en gang ud i stor smerte, mens Nash blev sendt i bad med en game misconduct for checking from behind. Rungsted med to spillere færre efter blot 12 minutter. Rødovre fik intet ud af de fem minutter i powerplay, og igen to fuldtallige hold.

Det holdt få sekunder, så røg Morten Jensen ud for en kneeing på Steffen Klarskov. Rødovre holdt udmærket pres, indtil Kevin Montgomery fejlede på egen blå linje, hvilket gav friløber til Robin Bergman. Han skød forbi, og så gik spillerne til pause kort efter med 1-1.

Jake Hansen var første mand i straffeboksen i anden periode. Rødovre fik en anelse bedre fat i powerplay, men det var bestemt ikke på den konto, Magnus Bogrens tropper havde imponeret i denne kvartfinaleserie.

I spil fem mod fem var spillet flydende med spil og chancer i begge ender. Begge hold havde fundet ro i spillet og for så vidt undgået udvisninger. Stillingskrig og stor koncentration på de to mandskaber.

Lidt over halvvejs i matchen faldt næste scoring i den altafgørende kvartfinale. Rødovre gav slip på markeringerne, og så kunne Nikolaj Krag Christensen skøjte på tværs i slottet og lægge pucken op i det ene hjørne med et veldrejet håndledsskud. Flot scoring, men hjemmeholdet var alt for gavmilde i situationen.

Kun ét minut senere øgede Rungsted til 1-3. Denne gang var det på et slagskud fra distancen udført af Aleksi Laako, og pucken gik den lange vej og ind i netmaskerne. Stefan Ridderwall – og øvrige spillere – manglede fokus og burde have lukket af. Magnus Bogren kaldte sit hold til timeout. Der var spillet 11 og et halvt minut.

Rungsteds to scoringer havde lagt en dæmper på hjemmepublikummet, der nok var lettere chokeret over to hurtige mål til ærkerivalerne. På isen forsøgte Rødovre at vende tilbage, men Rungsted lod til at være i fin kontrol meget af tiden med stor disciplin i egen zone. Holdene gik til pause med tomåls-føring til gæsterne.

Rødovre startede som lyn og torden i tredje periode med flere gode muligheder på Kevin Lindskoug. Steffen Klarskov ramte stolpen og Kasper Jensen havde et drøn fra distancen.

Hjemmeholdets fortsatte i total dominans, hvad angår puckbesiddelse. Tyrene i jagt på reduceringen, men Peter Johanssons mandskab gjorde sig brede i egen zone og besværliggjorde tingene for Rødovre.

Robin Bergman forsøgte sig med et dobbeltforsøg med otte minutter igen, men Stefen Ridderwall var fortsat varm i Rødovre-målet. Rungsteds Jake Hansen havde også stor chance, men Ridderwall med fin redning.

Første udvisning i tredje periode tilfaldt Rungsted. Steffen Klarskov havde et par afslutninger, men Kevin Lindskoug i målet var sikkerheden selv og snuppede hvert et forsøg.

Rødovre trak Stefen Ridderwall ud med to minutter igen i et sidste forsøg på at fremtvinge en reducering.

Rungsted opsnappede pucken i egen zone, og så kunne Robin Bergman skøjtede og lægge pucken i mål til 1-4, hvilket også blev kampens resultat.

Rungsted vandt hermed den syvende og afgørende match og dermed en samlet sejr på 4-3 i kampe efter en nervepirrende og helt igennem tæt serie. Holdet avancerer til semifinalerne, der begynder på tirsdag.

Inden kampen blev Steffen Klarskov hyldet for sin kamp nummer 200 for Rødovre. Men publikums hyldest steg et par grader, da Rungsted-kaptajn Morten Green blev æret for en stor karriere. Fortjent og flot applaus fra hele arenaen.