Rungsted mest snu i nyt brag mellem ærkerivaler

Foto: Jan Korsgaard

Rødovre Mighty Bulls-Rungsted Seier Capital 1-2 (1-0, 0-0, 0-2): Kamp 3 i den dramatiske kvartfinaleserie mellem de to sjællandske ærkerivaler, der havde vundet ét slag hver inden tirsdagens match. Rødovre Skøjte Arena igen fyldt op med forventningsfulde tilskuere, 1.874 af slagsen, og det skulle påny blive tæt playoff-hockey.

Rødovre i stort overtag i første periode, men kampen blev mere lige med minutternes fremskred. Intensiteten og tændingen fik et nøk opad hen imod den sidste halvdel af opgøret. Rungsted stærkest i de sidste 20 minutter, hvilket var nok til at vende stillingen på hovedet – og føring til nordsjællænderne.

Det blev en afventende start fra begge mandskaber med et lille spillemæssigt overtag til hjemmeholdet. Steffen Klarskov med god mulighed efter tre minutter, men Kevin Lindskoug greb fint ind.

Jonas Sass fik stor chance, da han uhindret kunne klappe til pucken midt for mål. Rødovre fastholdt presset og trak en udvisning. Men tendensens fra de forrige to kampe med manglende skarphed og ro i overtalsspillet fortsatte. Hjemmeholdet fik aldrig lagt et pres på Rungsted.

Rungsted tæt på ved en tværpasning efter ni minutter, men gæsterne havde fortsat første skud til gode. Rødovre klart i teten i første halvdel af perioden.

Første scoring faldt et øjeblik senere. I tiden 09:11 scorede Matthias Asperup til 1-0 efter fornemt oplæg fra Morten Andreasen, der fra bag mål sendte pucken ind til en umarkeret Asperup. Jubel i arenaen og fortjent føring.

Rungsted med første forsøg på mål et halvt minut senere, men Stefan Ridderwall, der vikarierede for Gasper Kroselj, skred sikkert ind. Kroselj, der til aftenens kamp var ude med en mindre skavank. Også på et godt forsøg fra Nikolaj Rosenthal var den svenske keeper klar.

Chancefattigt i tiden herefter, men hvor gæsterne kom lidt bedre med i matchen. Rødovre dog stadig i overordnet kontrol og med flere vundne nærkampe. Hjemmeholdet også med større fart i skøjterne.

Mod slutningen af perioden opstod – lidt tilfældigt – stor chance til Henrik Eriksson, men flot redning af Kevin Lindskoug. Svenskeren forsøgte sig tæt under mål og trak samtidig en udvisning. Pause efter en periode med stort Rødovre-overtag.

Kort inde i anden periode fik Rungsted ny udvisning, og det betød fem mod tre for Rødovre. Men der var stadig ikke bonus for hjemmeholdet i powerplay. For usikre pasninger og for lidt kreativitet.

Rungsted fik bedre fat i spillet, og Mike Vernace var tæt på med en flad afslutning på Stefan Riddderwall. Der var dog langt mellem farlige forsøg; dertil var Rødovres forsvar for svært at slippe igennem. Hjemmeholdet levede på kontra i den indledende fase af perioden.

Rungsteds hidtil største forsøg tilfaldt Marcus Olsson, men svenskerens skud blev stoppet af Ridderwall. Sekunder senere slog Rødovre kontra, og her endte pucken hos Matthias Asperup. Men også Lindskoug lukkede af i målet.

Sammenlignet med fredagens første kvartfinale i arenaen var der i aften lidt mindre intensitet, men dog stadig underholdende og kvalificeret slutspilshockey. Spændende slag i den sjællandske krig.

Nikolaj Rosenthal tæt på at nå frem til en puck efter tværpasning, men de sidste par centimeter manglede hos Peter Johanssons tropper i aften. Kampen fuldstændig lige i denne fase med omstillinger og lidt chancer på begge målmænd. Anden periode ebbede ud, og der var efterladt et indtryk af, at Rungsted har store vanskeligheder med et slippe gennem et robust Rødovre-forsvar.

Sidste periode var kun 70 sekunder gammel, da Robin Bergman udlignede til 1-1. Svenskeren fik både tid og plads til at afslutte i to omgange fra kanten af slottet. I andet forsøg strøg pucken op i det ene målhjørne uden chance for Stefan Ridderwall. Drømmestart for Rungsted på sidste periode.

Rødovre svarede i den grad igen. Først Eetu Vento og dernæst kaptajn Morten Andreasen, men begge misbrugte ellers gode muligheder. Kevin Lindskoug på skovtur ved Ventos forsøg, men den finske back missede fra højre side.

En intern batalje mellem Mads Eller og Aleksi Laakso kostede begge to minutter i straffeboksen. Stor tænding på matchen efter udligningen. Rungsted fik fire mod tre, da Stefan Ridderwall blev straffet med to minutter for roughing. Rungsted fik ikke ro i overtal, og begge hold blev fuldtallige efter syv minutter.

Det brændte på i disse minutter – på Rødovres mål. Gæsterne trak en udvisning på Morten Andreasen, og det skulle give fuldt udbytte. Presset blev straks lagt, og den ene spiller efter den anden faldt foran Ridderwall – inklusiv svenskeren selv. Pucken endte hos Rasmus Andersson, der lagde pucken ind i netmaskerne langs isen – og under et par spillere. 1-2 knap halvvejs i perioden.

Nyt powerplay til gæsterne, men denne gang stressede Rødovre sine modstandere og klarede frisag. Stort momentum til Rungsted i denne fase, efter stillingen var vendt på hovedet.

Rødovre begyndte langsomt at overtage spillet, og det resulterede også i powerplay med seks minutter igen. Stærkt overtal, hvor Anders Schultz og Morten Andreasen noterede sig for store forsøg. Kevin Lindskoug i sprællende aktioner, og gæsterne reddede stormen af.

Rødovre fortsatte med puckbesiddelse, men Rungsted satte hårdt ind med fysikken. Spændingsmættet atmosfære i arenaen, hvor Rødovres fanafsnit, Sumpen, holdt vejret. Og det samme gjorde de små 100 medrejste Rungsted-fans.

Magnus Bogren tog timeout med 01:22 igen på uret. Stefan Ridderwall blev trukket ud af målet og et sidste sats fra hjemmeholdet. Rungsted fik udvisning med 35 sekunder igen, hvilket betød seks mod fire. Men på trods af tungt pres i de sidste sekunder lykkedes det ikke for hjemmeholdet at score.

Rødovre lagde bedst fra land i aften, men gæsterne fandt ind i kampen og var snu, da det gjaldt, i tredje periode. Rungsted har dermed bragt sig på 2-1 i kampe i det sjællandske slutspilsdrama, der fortsætter på fredag i Bitcoin Arena.