Rungsted lukkede ned for SønderjyskE fører 3-0 i DM-serien

Foto: Jan Korsgaard

Rungsted Seier Capital-SønderjyskE 2-0 (0-0,1-0,1-0) Emotionel indledning på kampen i Rungsted i aften. 

Nikolaj Rosenthal blev fortjent hyldet for sit livs største øjeblik. Mandag blev han far til knægten Colin – perfekt timing af kæresten at føde på en hviledag i finaleserien. “Daddy Rosie” stod der på et banner, som tilskuerne havde lavet spe cielt til lejligheden, Nadia Malm sang nationalsangen og så gik det løs i Bitcoin Arena med en aggressiv start fra begge mandskaber. 

SønderjyskE fik godt fat i et par skift i kampens begyndelse og fik måske lidt ny gejst af omstillingen i kæderne.

Jordan Pietrus var rykket ind i førstekæden sammen med Rod Pelley og Phil Marinaccio og dermed havde coach Simioni altså taget konsekvensen af to nederlag og stillet lidt om. 

Rungsted med den sædvanlige opstilling. og hjemmeholdet åd sig stille og roligt til initiativet og en gedigen chance til Nikolaj Krag-Christensen. Hans vinkel blev lidt for spids. 

Begge hold byttede udvisninger uden de store udfordringer til hverken Galbraith eller Lillie. Sønderjydernes powerplay var endda uden skud. Phil Marinaccio var inkonsekvent, da han endelig fik chancen på en god tværpasning. 

Hjemmeholdet havde mere tempo i skøjterne og vandt flere nærkampe i den sidste halvdel af første periode, og som minutterne skred frem, blev presset tungt på gæsterne. 

Matt Prapavessis og Kyle Wharton tog begge ærgerlige udvisninger og presset blev gigantisk på gæsterne.

Puckene haglede omkring Patrick Galbraith, der måtte ud med to-tre pragtredninger, og det var alene hans fortjeneste, at SønderjyskE kunne gå til pause med 0-0. Skuddene 11-1 i Rungsted-favør. 

Tidlig udvisning til Prapavessis i anden periode, hvor SønderjyskE ellers var kommet bedre ud. Robin Bergman kom af sted på kanten og smed et velplaceret skud gennem benene på Rasmus Nielsen og over i fjerneste hjørne. 1-0 til hjemmeholdet og euforisk jubel i arenaen i Nordsjælland. 

Resten af perioden syntes hjemmeholdet i nogenlunde kontrol.

En enkelt gang eller to fik SønderjyskE låst Rungsted fast i egen zone, men gæsterne havde generelt svært ved at finde rum i Rungsteds zone og få kompetente afslutning ind mod Thomas Lillie. Stor disciplin hos hjemmeholdet – nøjagtig som søndag i Vojens.

Uden at spille sig til kæmpe chancer fik SønderjyskE stille og roligt ædt sig ind på hjemmeholdet, som tredje periode skred frem. Den lyseblå kværn fik lagt sig op i gæsternes zone, og Mario Simioni opfordrede til flere skud.

En af de få gange, hvor SønderjyskE fik en to mod en-chance, løb en dommer i vejen for Phil Marinaccio, og det var måske derfor canadieren nogle minutter senere leverede en alt for voldsom tackling på Joachim Holten Møller.

Marinaccio kom stormende og smækkede til en sagesløs Holten Møller, der var midt i en nærkamp.

Fuldstændig hovedløs dumhed af SønderjyskE-canadieren, der tog momentum fra sit hold og gav Rungsted fem minutters overtal, som hjemmeholdet nøjedes med at spille ned helt uden skud på mål. 

Dog forståeligt nok, at Mario Simioni var rasende over, at Frederik Bjerrum og ikke Daniel Madsen fik lov at sidde de fem minutter i boksen. 

Med halvandet minut tilbage af kampen tog Simioni Patrick Galbraith ud.

SønderjyskE havde kontrol over pucken, da Christian Silfver spillede bagud over blå linje, og i den efterfølgende sekvens snuppede Tyler Fiddler pucken og lagde den i det tomme bur. 2-0 til Rungsted og 3-0 i serien. 

Fjerde akt på fredag i Rungsted. Ingen hold har i Danmark vendt 0-3 til en 4-3-sejr i en serie i slutspillet. I NHL er det sket fire gange i historien. Det er hvad SønderjyskE er oppe imod fra på fredag. 

Set over 60 minutter endnu en fortjent sejr til Rungsted mod et SønderjyskE-hold, der ikke skabte meget mere end halvanden chance i løbet af kampen. Nordsjællænderne skabte mere i kampens første halvdel.