Rungsted leverede stort comeback og er foran 2-0 i serien

Foto: Jan Korsgaard

Herlev Eagles-Rungsted Seier Capital 3-5 (3-0,0-4,0-1) Det blev en rutsjetur af dimensioner i dag i PM Montage Arena i Herlev. Hjemmeholdet leverede en regulær superstart på kampen, og havde grundspilsvinderen nede i sækken, men Rungsted leverede et lige så vildt comeback og endte med at vinde 5-3 og dermed bringe sig på 2-0 i serien mod Herlev. 

Der var ikke gået mere end 12 minutter, så havde Herlev totalt chokeret et Rungsted-hold, der kom ud og var noget på hælene. Det gør man ikke ustraffet mod et skarpt Herlev-hold, der var svært opsat på at vende bøtten fra i fredags.

Allerede efter 20 sekunder havde hyperfarlige Jesper Thörnberg scoret kampens første mål, naturligvis assisteret af makkerne Thompson og Quist, og samme trio var på spil i powerplay i det 7. minut, denne gang med William Quist som skarpretteren. En helt forrygende åbning for Herlev, der på ingen måde blev ringere i midten af perioden, hvor Thomas Lillie i Rungsted-målet blev offer for løs markering.

En helt fri Niklas Tikkinen hamrede pucken i kassen til 3-0, der også var stillingen efter første periode. Fortjent føring til hjemmeholdet, Rungsted-træner Erik Hjalmarsson fik stoppet stormen med en timeout. 

Herlev fik tre udvisninger på stribe lige inden pausen, og til stor utilfredshed for publikum i Ørneborgen – i et par tilfældene forståeligt nok – betød det, at begyndelsen af anden periode begyndte med Herlev i undertal. 

Det betød trængselstider, og kampen vendte på en tallerken.

Tim Daly reducerede, og Rasmus Andersson havde både held og viste instinkt, da han fik staven på en retur fra et højt skud. Det blev 3-3 allerede i det 25. minut, da samme Andersson igen viste sit målinstinkt.

Midt i perioden spillede holdene fire mod fire som konsekvens af udvisninger til Robin Bergman og Max Vilstrup Olesen. Nikolaj Rosenthal havde indtil da været anonym, men dukkede op som trold af en æske og skød fladt til 4-3-føring til Rungsted. 

Perioden var svært underholdende på det tidspunkt, hvor begge hold gik efter flere mål. Herlev havde gigachancer til både Thörnberg og Quist, der begge burde have udlignet. Det blev ved 4-3 til Rungsted efter 40 minutter.

Tredje periode blev knap så åben, og kun med en enkelt scoring. Det var Rungsted, der lukkede og slukkede, da Nikolaj Rosenthal fik styring på en afslutning fra Tim Daly og derfor spillede et koncentreret Rungsted-hold sejren hjem foran 1008 tilskuere, hvoraf de fleste gik skuffede hjem.

Der var odds 12 på Rungsted efter første periode, hvor ingen havde set vendingen komme, men nu fører grundserievinderne altså 2-0 i serien og Herlev er presset dybt ned inden kampen på tirsdag i Bitcoin Arena.