Rungsted kørte tamme Rødovre over

Rungsted Seier Capital – Rødovre Mighty Bulls 7-1 (4-1, 1-0, 2-0) Der var kogt godt op inden kampen fra begge klubbers side, og mødet i mellem de to ærkerivaler, var imødeset med stor spænding, efter både Rungsted og Rødovre har fået en glimrende sæsonstart med to sejre i metalligaen og en semifinale plads i Metal Cup. Saxo Bank Arena var tæt pakket med 1811 tilskuere. Rammerne var i den grad i orden for at spillerne kunne mærke intensiteten fra tilskuere pladserne.

Kampen blev indledt med tempo aggressivitet, og måske lidt for meget fra Rungsteds Eric Meland som tog en udvisning efter et par minutters spil.

De to unge Marcus Nielsen og William Boysen, som var tilbage efter en mindre lyskeskade, blev sendt på is til at tage første skift i undertal og det gjorde de unge gutter godt. Højt pres, en puckerbroring og en afslutning senere lå pucken inde bag Chris Carrozzi der blev solgt af sit forsvar og kunne ikke forhindre Marcus Nielsen i at bringe stemningen på kogepunktet i Saxo Bank Arena.

Målet gav hjemmeholdet et enormt momentumboost og samtidig manglede Rødovre gnist og tænding, så det gav en klar overvægt i spillet til hjemmeholdet, som blev ved med at buldre ned mod Rødovre-målet, hurtige opløb samt skarpe spilvendinger.

Allerede efter fem minutter blev det 2-0, det var Fabian Brunnstrøm, som fandt Brandon Connolly i slottet med en stenhård pasning, og derfra styrede den lille canadier – som unægtelig leder tankerne hen på tidligere Rungsted spiller Randy Maxwell – pucken i kassen.

Rødovre havde allerede på dette tidlige tidspunkt i kampen, svært ved at håndtere den enorme intensitet Rungsted bragte og trods for sporadiske forsøg kom de aldrig rigtig tæt på.

Hjemmeholdet derimod fortsatte og midtvejs i perioden var det bare 16 årige Gustav Green, som fulgte op på egen retur og fik skubbede pucken ind over stregen, assisten tilfaldt William Boysen, der virkelig fik meget ud af sin istid i dagens kamp.

Mange forventede nok at Rødovre træner Jesper Duus ville tage en timeout eller skifte keeper, men han forholdte sig helt roligt, og undlod nogle ændringer. Rungsted fik kort efter 3-0 målet, endnu en gang muligheden i powerplay, og denne gang var det Alexander B. Jensens tur til at komme på scoringstavlen, Rødovre i total opløsning, men stadig ingen Duus-reaktion.

Hen mod slutningen blev det lidt for smart for Rungsteds amerikanske back Eric Meland som troede han lagde en baghånds pasning til holdkammerat bag eget mål, men det var i stedet Steffen Klarskov, der var fremme og presse og da han så den løse puck var han ikke sen til at prøve at få den på mål og udnyttede en prisgivet Jeff Lerg og sendte Rødovre på tavlen. En livline til Rødovre inden anden periode.

Hjemmeholdet styrede kampens begivenheder, og de var på denne aften deres egen værste modstander. Midtvejs i kampen blev det 5-1 ved Nikolaj Rosenthal, der slog en retur ind fra et Nicohlas B. Jensen skud. I forlængelse af målet valgte Jesper Duus at skifte målmand og tage timeout. Ind med Jon Lee-Olsen.

Umiddelbart efter Rungsteds femte mål, fik gæsterne muligheden i fem mod tre i næsten halvanden minut, men score kunne de ikke og dermed 5-1 efter to perioder.

Gæsterne fik faktisk en ny mulighed i fem mod tre, denne gang i starten af tredje periode, men heller ikke denne gang lykkedes det at få pucken i nettet, og Jeff Lerg i hjemmeholdets mål tog også det han skulle, i mens forsvaret fik clearet resten.

Rungsted cementerede sejren i de sidste fem minutter med to mål. Først var det Fabian Brunnstrøm der kørte rundt om mål med stor fart og fandt hul i mellem stolpe og keeper til 6-1.

7-1 blev sat ind af Eric Meland, efter at Fabian Brunnstrøms skud var blevet blokeret.

Forskellen på de to hold i dagens kamp var enorm, Rungsted med sprudlende offensiv og Rødovre med en off-day gav den store forskel. Fabian Brunnstrøm ligner mere og mere en herre der kan kæmpe med om topscorertitlen i ligaen, og med fire points i dag har han fået en god start.

De unge spillere fra Rungsted skal dog også nævnes, og især William Boysen ligner en modnet spiller, som får meget ud af den tid han får på isen.

Rungsted og Rødovre skal i øverigt efter dagens lodtræning møde hinanden i Metal Cup semifinalen efter nytår.