Rungsted-jubel – tre point kort før tid

Foto: Jan Korsgaard

Jon Palmebjörk blev helten i Rungsted i aften, da han blot 18 sekunder før tid lukkede og slukkede slaget mod Odense Bulldogs med sin 3-2-scoring i powerplay, der sikrede hjemmeholdet en fortjent sejr og samtlige tre point.

Det var en udvisning til Mikkel Ankjær, der kostede Bulldogs muligheden for det ene point, og hovedparten af tilskuere i Saxo Bank Arena kunne juble over sejrsmålet lidt senere.

Sejrsmålet blev til slagsmål i slutfasen, hvor Nicholas B. Jensen og Dale Mitchell røg i ballade med en matchstraf til Jensen og en game misconduct til Mitchell til følge – ifølge den ferske kamprapport.

Foto: Jan Korsgaard
Foto: Jan Korsgaard

Tony Romano sikrede ellers gæsterne en drømmestart, da han afsluttede en lynhurtigt Bulldogs-rush op af banen med sit 16. sæsonmål.

Ellers var de første ti minutter langt fra prangende fra gæsterne med flere fejlpasninger og giftige pucktab i egen zone.

Rungsted arbejdede sig derfor ind i kampen, og det var derfor helt fortjent, at hjemmeholdet udlignede.

En Odense-fejl blev kostbar, og så kunne Eric Meland – der normalt spiller back, men ligesom Bulldogs-backen Martin Larsen i dag spillede i angrebet – konsekvent klappe pucken ind bag Galansky i Odense-målet, som ellers diskede op med en lang række klasseredninger perioden igennem.

Foto: Jan Korsgaard
Foto: Jan Korsgaard

William Boysen havde et forsøg på stolpen for hjemmeholdet, inden Bulldogs fik tilspillet sig nogle åbne muligheder i et powerplay. I det sidste minut måtte Galansky hive en pragtredning med griberen op af hatten – Brendan Connolly havde pludselig plads i den fynske zone.

Bulldogs var de første til at komme i undertal i anden periode med to udvisninger hurtigt efter hinanden. David Suvanto ramte stolpen, men tættere kom hjemmeholdet ikke.

I stedet forløb Nikolaj Rosenthal sig. Tony Romano pressede ham hårdt, og det fik Rosenthal til at sende en albue op i ansigtet på amerikaneren – badebillet til angriberen og stor fynsk chance i fem minutters overtal.

Rasmus Bjerrum gjorde det her til 2-1 på flot oplæg af Robin Sterner og powerplayet fortsatte. Men Rungsted slog til og udlignede. Morten Green opsnappede pucken og satte en flot baghånd op i nettaget til 2-2.

I anden periodes slutfase blev der uddelt endnu en badebillet. Denne gang til Martin Larsen, der gik efter en løs puck i luften. Larsen missede pucken, men ramte i stedet en Rungsted-back i ansigtet, hvilket dommerne også takserede til en fem minutters straf. Kendelsen var høj stok. Gæsterne overlevede dog de fem minutter i overtal.

Foto: Jan Korsgaard
Foto: Jan Korsgaard

Men Rungsted rullede på og vandt skudstatistikken stensikkert med 40-22. Tony Romano havde et skud på overliggeren for fynboerne i tredje periode, men gennemgående var det hjemmeholdets aften – og ikke mindst Morten Green, der var over hele isen og med i de afgørende situationer.

God start for Green efter en kort skadespause i begyndelsen af landsholdsbreaket. En pause, der kostede ham turen til Ungarn, men i stedet gav den rutinerede mand værdifuld hvile.