RUNGSTED I FINALEN efter 3-2-sejr i Frhavn, Andersson matchvinder

Foto: Jan Korsgaard

Frederikshavn White Hawks-Rungsted Seier Capital 2-3 (0-2,2-0,0-1) Rungsted spillede sig her til aften i DM finalen, da de besejrede Frederikshavn 3-2 i sjette kamp. Dermed vinder Rungsted semifinaleserien med 4-2. En god serie som Frederikshavn bestemt også havde ære af, og man kan roligt sige at White Hawks døde med skøjterne på.

Spillemæssigt så det egentlig ganske fornuftig ud for Frederikshavn i første periode, men på måltavlen var det ikke med tilfredse miner Jari Pasanens tropper kunne kigge op. Bagud 0-2 efter de første tyve minutter, hvor Robin Bergman og Charlie Sarault var målscorerne.

Hjemmeholdet indledte med et par gode chancer. Thomas Lillie blev udfordret, men stod stærkt igen i aften. Derfor var det en spand koldt vand i hovedet på hjemmeholdet, da defensiven blev lidt for overmodige frem ad isen. Det gav Persson og Bergman chancen alene igennem, og med en perfekt pasning fra den ene svensker til den anden, ja så kunne de 20 Rungsted-supportere juble i Nordjyske Bank Arena.

Et par powerplay i begge ender gav ikke pote cirka midtvejs i perioden, selvom Mads Larsen trykkede af et par gange for White Hawks. Mod slutningen af perioden modtog Ian Brady en dum udvisning. Den var Rungsted ikke sene til at udnytte, og Sarault sendte pucken flot ind oppe under overliggeren, på en chanceløs Tadeas Galansky.

White Hawks begyndte med et godt pres fra anden periodes start. Ikke de vilde chancer, men man fik kørt pucken godt rundt i Rungsted zonen. Gæsterne lukrerede på kontra, og fejl af hjemmeholdet, hvor et par af disse gav store chancer til Rosenthal og kaptajn Olsson.

Frustrationerne begyndte at melde sig hos White Hawks spillerne, og Kristian Jensen var bestemt ikke tilfreds med den udvisning han pådrog sig. Den vrede han viste, omsatte russiske Bumagin på isen til at smaske pucken ind bag Lillie, i det efterfølgende undertal. Smuk scoring af Bumagin, der virkelig har været en gevinst i Frederikshavn.

Det var ikke de vilde chancer anden periode bød på, men et powerplay til White Hawks mod slutningen gav nogle stykker. Til sidst var der også held i sprøjten for vendelboerne, Mads Larsen fik endelig udbytte af hans mange skudforsøg, og så stod der pludselig 2-2 i Nordjyske Bank Arena. Et fremragende slagskud af Larsen, og så var der for alvor liv på lægterne. Tredje gang i serien at White Hawks henter en to-målsføring til Rungsted.

2-2 efter 40 minutter.

Nervøsiteten var til at mærke på tilskuerne i pausen mellem anden og tredje periode. Tydeligt, at den præstation White Hawks har leveret i den her sæson har været godkendt af fansene, men man vil selvfølgelig gerne have den finale mod SønderjyskE med sig videre i sæsonen.

Dog var der heller ikke tvivl om at fansene i Nord bestemt også hylder Rungsted for en formidabel sæson. Dejligt med passionerede fans der kan se det fra begge sider.

Gæsterne skulle bruge små fem minutter til at bringe sig foran i opgøret igen. Rasmus Andersson stod klar foran kassen, da Frederik Høeg fornemt fandt ham med en pasning tæt under mål. Her kunne Andersson let smide skiven det sidste stykke ind over stregen til 3-2 føring til udeholdet.

Scoringen virkede kortvarigt til at tage modet fra vendelboerne. Rungsted havde kort efter en god mulighed, men Rosenthal og Fiddler forspildte den store chance. Hjemmeholdet virkede i vildrede, og kørte med hovedet ned i isen når de skøjtede til udskiftning.

De fik rejst sig igen, og Christopher Frederiksen havde en farlig styring der nær havde kastet en udligning af sig. I den anden ende var Rungsted farlige på kontra, hvor de hver gang havde to mand i stor fart mod Galansky.

De spillede den godt til sidst Rungsted, og det blev aldrig rigtigt et stormløb ned mod Thomas Lillie. Dermed er Rungsted klar til finale mod SønderjyskE, hvor de indleder på hjemmebane på fredag. Et brag af en finale der her er i vente, og hvor man ikke lige på forhånd kan udpege en favorit.