Final4: Rungsted ydmygede Odense med 7-0

Foto: Jan Korsgaard

Odense Bulldogs – Rungsted Seier Capitals: 0-7 (0-1)(0-3)(0-3)

Rungsted Seier Capitals bookede som det første hold billet til morgendagens Final Four-finale, og sammen med Odense Bulldogs skrev de sig ind i historiebøgerne da de spillede den første ishockeykamp i Jyske Bank Boxen. En stærk start på anden periode hvor nord-sjællænderne gik fra 0-1 til 0-4 på seks gyldne minutter blev afgørende for kampen. Særligt kæden med Nikolaj Rosenthal, Morten Green og Jake Hansen havde Odense svært ved at styre, og Robin Rahm havde ikke en af sine bedste dage mellem stængerne for Bulldogs.

Det startede ellers ganske lige denne fredag eftermiddag hvor kampens betydning var til at se på isen. Begge hold havde stor fokus på defensiven og stod langt tilbage på isen for at undgå fejl. En ganske interessant duel ventede da Odense matchede kæden med Jamie Lewis, Dylan Walchuk og Jonas Hansen overfor Rungsteds unge drenge anført af Gustav Green.

En chancefattig start kastede alligevel et mål af sig, og det var på daværende tidspunkt ikke ufortjent at Capitals blev første hold på tavlen. Christoffer Lindhøj tog chancen fra blå linje og inde foran mål kunne Nikolaj Rosenthal gøre det til 0-1 med en fiks styring. Ellers bemærkede man mest den ændrede kulisse fra det vanlige når spillerne tacklede ud langs banderne. Christian Larsen satte en knaldhård tackling i endebanden og Boxen nærmest rungede i sekunderne efter.

1. periode sluttede med et godt forsøg fra “gæsternes” Jake Hansen, der ikke var langt fra at passere Robin Rahm. En taktisk forestilling lod meget at vente i anden periode.

Kampen fandt en tidlig afgørelse

Dale Mitchell og Brendon Nash tog sig en lille svingom inden første periode blev fløjtet af, og i spil fire mod fire slog Rungsted til for første gang i en hæsblæsende indledning på anden periode. Opskriften på scoringen i første periode blev kopieret kort inde i anden periode – denne gang rettede Morten Green skuddet af.

En stærkt ukoncentreret defensiv gav Rungsted let spil i disse minutter, og da backen Mathias Røndbjerg stod helt blank foran mål takkede han køligt for gæstfriheden. 0-3 blev hurtigt vekslet til 0-4 i powerplay da Jake Hansen fandt pladsen mellem benene på en noget usikker Robin Rahm, og Mikael Gath tog straks en time-out. En udskiftning på målmandsposten lå i luften, men svenskeren skøjtede tilbage mellem stængerne.

Når Odense endelig kom frem til nogle chancer var det ofte efter stærke enkeltmandspræstationer. Søren Nielsen, der som en af de få kunne være sin indsats bekendt, viste masser af vilje og fart, men afslutningen savnede den sidste kvalitet for at passere en solid Kevin Lindskoug i målet. Fynboerne var langt fra tilfredse med dommernes præstation indtil nu, og det lignede nu eller aldrig for Bulldogs.

Intet syntes at gå Odenses vej – faktisk var Nikolaj Rosenthal tættest på at få netmaskerne til at blafre på ny. Mod slutningen af perioden fik Odense ellers igen chancen i powerplay – denne gang i fem mod tre – men igen kunne Mitchell og Co ikke få det til at klikke. Anden periode løb ud og kampen syntes afgjort.

Ydmygelsen blev total for Odense

Odense havde selvsagt travlt og det kunne ses på fynboerne som kom ud med den rigtige energi. En dum udvisning til Jamie Lewis gav Rungsted initiativet tilbage, og Morten Green var millimeter fra at øge føringen. Søren Nielsen bød endnu engang ind med en flot aktion da han satte Yannick Vedel op i slottet, men meget symptomatisk for fynboerne tøvede Vedel for længe med at få afsluttet.

I stedet kunne Rungsted gøre det til 5-0 og det med dagens bedste kasse. Nicolaj Gade tog chancen fra distancen og pucken blev ganske enkelt hamret op i krydset. Fremragende scoring af Gade, men igen skulle Rahm have gjort mere ved det forsøg. Jake Hansen gjorde det også til 6-0 tæt under mål, men det var imidlertid begivenheder udenfor isen som stjal billedet.

Trods solid modgang på isen valgte Odense-supporterne at gå en af de runder som Danmark har gjort til et fænomen under VM i maj måned. Fremragende aktion fra de tilrejsende fynboer som desværre endte i lidt håndgemæng da de rundede hjørnet med fansene fra Herning.

Som et nærmest perfekt symbol på kampen slap Dale Mitchell endelig igennem Rungsteds bagerste rækker, men selvom det lykkedes at passere Lindskoug tog overliggeren fra for nordsjællænderne. Canadieren kunne istedet se Marcus Olsson lukke og slukke til det ydmygende slutresultat på 7-0. Stærkt af Rungsted – Odense skylder deres fans en helhjertet indsats.