Rungsted holder liv i serien efter knusende sejr

Herning Blue Fox – Rungsted Seier Capital: 2-7 (0-3)(1-2)(1-2)

Det lå i kortene at kampens første periode ville blive en lysende klar indikator for resultatet af eftermiddagens kamp i Herning. For kampen, serien og spændingens skyld var det derfor forfriskende at Rungsted leverede dagens første kasse kort inde i opgøret.

På fint forarbejde af Jake Hansen og Morten Green kunne Mattias Persson ubesværet passere Simon Nielsen i målet. Måske var det fredagens strabadser som sad i ben og sind på Blue Fox spillerne, men markeringerne var i hvert fald ingenlunde til stede.

Rævene fik en stor chance for at bringe balance på måltavlen da Daniel Nielsen sled sig alene igennem med Kevin Lindskoug, og set i bakspejlet skulle han nok have været mere kølig frem for den direkte afslutning forbi mål.

Rungsted fulgte i stedet op på den flotte start og bragte sig også fortjent på 2-0. Omgivet af tre Herning-spillere vandt Nikolai Gade kampen om pucken, og fra klods hold sendte han pucken højt i målet.

På mange måder det billede mange havde forudset, men med omvendt fortegn. I powerplay, som ellers har været Hernings store styrke, kunne Brendon Nash gøre det til 3-0 på et slagskud mellem benene på Nielsen. Den puck skulle landsholdskandidaten uden tvivl have reddet og Ari Ahonen blev forståeligt nok ny mand i buret hos værterne.

Blue Fox fik et powerplay mod slutningen af perioden, og i stedet for jagten på en reducering tog Jan Dalecky en udvisning blot 10 sekunder efter. Rungsted anvendte Hernings egen medicin og var hamrende effektive på deres chancer. Hjemmeholdets dårligste periode i sæsonen.

Rungsted dræbte al håb

“Det kan vel ikke blive meget værre” konstaterede en tilskuer tørt i pausen, men anden periodes start bød ikke på nogen spillemæssig forvandlinghos Blue Fox. Offensivt blev der gået mere direkte til værks og også en kende mere nærgående spil fra midtjyderne.

Gæsternes Jake Hansen fik dog lette arbejdsbetingelser i værternes zone og en ganske fin solotur kunne sagtens have kastet endnu en scoring af sig. Skuddet blev dog overplaceret, men han kunne glæde sig over at Patrick Madsen kort efter blev udvist for en høj stok i to plus to minutter. Afgørelsen lurede på Kvik Hockey Arena.

Nikolaj Krag havde i to yderst velkvalificerede bud på rollen som bøddel, men rollen tilfaldt i stedet Mattias Person. Ganske vist faldt scoringen ikke i powerplay, men det er de formentlig aldeles ligeglade med i Nordsjælland.

Lasse Lassen kunne med et hårdt slagskud tænde et spinkelt håb for hjemmeholdet i powerplay. Kevin Lindskoug var uden chance på det knaldhårde skud fra Lassen, men det krævede sandsynligvis endnu en Herning-scoring inden pausen hvis håbet for alvor skulle blusse op.

Og Blue Fox kom så tæt på som man kunne komme, men afslutningen fra Thomas Andersen prellede af på stolpen. I ishockey er skæbnen dog af en hård størrelse, og kort før pause kunne Aleksi Laakso få måltavlen til at vise 1-5 inden de sidste 20 minutter.

Intet deja vu denne gang

Gæstfriheden fortsatte i tredje periode. Jake Hansen gled stille og roligt forbi Blue Fox-defensiven, endda to gange i samme skifte, og kun marginaler adskilte ham fra at blive næste navn i målkolonnen.

Blue Fox havde ganske vist vendt præcis 1-5 til sejr mod netop Rungsted tidligere i denne sæson. Skulle noget lignende finde sted denne eftermiddag krævede det en scoring da man blev fem mod tre i næsten to minutter.

Et par forkølede skud fra Christian Silfver lignede længe alt hvad Blue Fox havde at skyde med, men til syvende og sidst lykkedes Daniel Nielsen alligevel med at snige pucken ind bag Lindskoug.

Aleksi Laakso var marginaler fra at slukke håbet endegyldigt, men Ari Ahonen fik akkurat viftet pucken op i nettet bag mål. De medrejsende fans fra Nordsjælland måtte vente et par minutter mere inden et skud fra Morten Jensen ramte noget undervejs og totalt snød Ahonen i målet.

Publikum havde trods de ydmygende cifre stadig overskud til bifald, og da Ahonen liggende fik handsken på afslutningen fra Morten Green var det også ganske fortjent, på en dag hvor ingen af de to målmænd ramte dagen.

Selvsamme Green lod i powerplay ikke meget tilbage til fantasien da han let kunne sende en retur i nettet til slutresultatet 7-2. Klart det største nederlag til Herning i egen hule denne sæson, og nu venter der en yderst spændende kamp i Hørsholm på tirsdag.