Rungsted fortsætter sejrsrækken efter endnu en svensk opvisning

Foto: Jan Korsgaard
Rungsted Seier Capital-Esbjerg Energy 6-2 (2-0,2-2,2-0) Rungsted har fat i det meste for øjeblikket. Og vandt i aften igen med sikre cifre. Det gik ud over Esbjerg Energy, der kom til Bitcoin Arena og blev presset hårdt fra start. 

Esbjerg var presset hårdt i bund i de første 10 minutter og både Robin Bergman og Nikolaj Rosenthal var tæt på at give hjemmeholdet den perfekte start med et tidligt mål. Der skulle dog en udvisning til, før Rungsted kunne tage føringen ved Tyler Fiddler, der tæt under mål kunne prikke 1-0’eren ind. Rasmus Andersson gjorde det til 2-0 på en flot firsttimer i powerplay kort før pausen efter et perfekt opspil af Morten Jensen og Nikolaj Rosenthal. Gæsterne var faktisk tæt på reducering lige efter, men Thomas Lillie i Rungsted-buret var vågen med “blokkeren”.

Esbjerg gav overraskende debut til den nye back Brett Bellemore, der spillede i andenkæden sammen med Oliver Jessen. Bellemore bragte i perioder fin fysik ind hos Esbjerg og kunne juble, da Niklas Andersen reducerede tidligt i anden periode på en hammer af et slagskud. 

Det var i overtal, men straks derefter udnyttede Rungsted, at Christian Wejse var kommet i boksen. 3-1 til hjemmeholdet, da Marcus Olsson styrede Mattias Perssons flotte pasning op i fjerneste krog. 

Svenskerne havde slået til igen for Rungsted og seks minutter var det igen troldmanden Persson, der stod bag et mål, da han fandt Robin Bergman, der scorede sikkert tæt under mål. 

Det sjette mål blev kampens første i fem mod fem. Mark Derlago reducerede til 2-4 for Esbjerg efter godt sammenspil med French og Scheel og vi var lige omkring halvvejs. Det var tegningen til 10 gode Esbjerg-minutter i slutningen af anden periode, hvor gæsterne fik lagt et tungt pres på Thomas Lillie og Rungsted-defensiven. Dog uden held. 

Esbjergs gode offensiv i midtperioden fortsatte i tredje, hvor gæsterne igen fik lagt pres på Rungsted. Men to gange røg de hårdt satsende gæster ind i kontrakniven. Bergman og Rosenthal gjorde det til 5-2 og 6-2 og dermed var kampen afgjort med et kvarter igen. 

Mere skete der ikke denne aften, hvor Rungsteds powerplay og ikke mindst de tre svenskere var i særklasse. Der er ikke noget at sige til, hvis tilskuerne i Bitcoin Arena stille og roligt begynder at drømme om guld. 

Det ruller for Rungsted, mens Esbjerg faktisk leverede en glimrende indsats. Udgangspunktet for et comeback var desværre for Esbjerg vanskeligt mod hjemmeholdets stærke kontraspil – og ikke mindst Rungsted-spillerne tro på, at de er umuligt at besejre for øjeblikket.

Nu har Rungsted imponerende 27 point i de seneste ni kampe.