Rungsted fik fortjent ram på mestrene

SønderjyskE-Rungsted Ishockey 0-3 (0-0, 0-1, 0-2)

Rungsted Ishockey kunne fredag aften trække sig tilbage fra SE Arena med tre velfortjente point. Et veloplagt udehold vandt forholdsvis ubesværet over et tandløst og ideforladt sønderjysk mandskab.

Mads Bødker var ganske vist første mand til at byde ind på en åbningsscoring, men det lignede nærmest, at det var hjemmeholdet, der havde de berømte busben, til trods for det var gæsterne, der havde taget den lange tur over bæltet.

I power play var Anders Grönlund tæt på at bringe Rungsted i front, og i to omgange var Tobias Kisum milimeter fra at prikke hul på Myllykoski i værternes mål.

Scott Campbell fik dog også chancen i undertal, da Fenton med en fornem pasning sendte ham afsted mod Mike Clemente. En duel den amerikanske keeper vandt.

En jævnt kedelig første periode forblev dog målløs, men med et lille overtag til udeholdet i spil og chancer.

De næste tyve minutter stod der for alvor Rungsted på. Holten Møller og Ellers tropper skøjtede simpelthen fra sønderjyderne og viste langt mere vilje og indsats i nærkampene.

Morten Green, Nicolai Weichel og Antti Kangasniemi måtte dog alle se sig besejret i den direkte duel med Joni Myllykoski, som dermed holdt hjemmeholdet inde i kampen.

Godt midtvejs i perioden fik SønderjyskE tilspillet sig et par chancer, hvoraf den største tilfaldt Anders Førster. Den hårdarbejdende forward skaber meget, men er ofte uskarp i sine afslutninger, og denne aften var ingen undtagelse.

Kort efter slog udeholdet til. Tobias Kisum trykkede af og inde foran mål var Myllykoskis udsyn spærret, så pucken kurrede ind til en ganske fortjent føring til gæsterne.

I de næste minutter havde Rungsted et par store muligheder for at udbygge føringen, især var en stærkt spillende Nicolai Weichel ofte farlig, når han trak med frem fra sin back position, om end uden held i sprøjten.

Enten har Dan Ceman glemt at holde dunder tale i pausen før tredje periode, eller også har de lyseblå spillere glemt at lytte efter, for det var et lige så passivt hjemmehold, der kom på isen til de sidste tyve minutter.

Men også stor cadeau til Rungsted for en stærk defensiv indsats. Selv da værterne fik chancen i power play lukkede Rungsted Metal Ligaens førerhold ned.

Derfor kom det heller ikke som den store overraskelse, at udeholdet i stedet lukkede kampen med små syv minutter tilbage på klokken. Hvad der lignede et ufarligt skud fra Anders Grönlund sejlede ind bag finske Myllykoski, som dermed fuldendte en kollektiv off day hos værterne.

I de sidste minutter var Scott Campbell og Kim Lykkeskov tæt at give hjemmeholdet og de 2500 publikummer et halmstrå at klamre sig til, men langlokkede Clemente fik afværget de nærgående forsøg.

SønderjyskE trak mod slutningen keeperen og satsede med seks markspillere. Ossi Saarinen havde frit løb mod det tomme mål, men blev trippet.

Dommeren markerede straks for straffeslag, men en stærkt gestikulerende Morten Green ridsede regelbogen op for de zebra-stribede, der efterfølgende valgte at dømme mål. En pudsig situation, som dog er set et par gange tidligere i hockeyhistorien.

Udeholdet kunne derfor juble over tre point og ikke mindst æren af at være det første hold til at tage alle tre point mod ligaens dukse. En fornem holdindsats af gæsterne, der på dagen havde sine bedste i Michael Clemente, Nicolaj Rosenthal, Morten Green og ikke mindst Nicolai Weichel, der virkelig imponerede med fysik, overblik, fart og finesse.

Hos hjemmeholdet passer slutfacit meget godt, hvis man trækker den gamle karakterskala frem. 03 er lig med ikke bestået, og det var der heller ingen der gjorde i aftenens match. Et uinspireret og tamt SønderjyskEhold får dog allerede tirsdag chancen for at revanchere den slappe indsats, når holdet gæster Herlev Eagles.