Før kampen – Metal Liga: Esbjerg vil have revanche

(Optakt: Rungsted-Esbjerg) “Opkomlingene” fra Rungsted, der er kække og vil i top fire – måske endda endnu mere – mod de forsvarende mestre fra Esbjerg. Sikke en duel, vi kan vente os i Saxo Bank Arena i aften.

Rent holdmæssigt er det mest spændende, om Rungsted har Fabian Brunnström med i opstillingen. Han har kamptræning i benene fra tidligere testkampe med Malmö, og Brunnström har også været på et længere testophold i den skånske klub.

Så klingerne skal såmænd nok være skarpe.

Esbjerg tabte sæsonens første dyst mod Frederikshavn – hjemme blev det 1-3 – og er også ude af Metal Cuppen efter et samlet nederlag til Aalborg. Det er ikke godt nok.

– Vi ryger ud af pokalturneringen, Metal Cuppen, mod Aalborg og taber den første turneringskamp hjemme til Frederikshavn, så jeg er ikke tilfreds med resultaterne i sæsonstarten, siger Energy-backen Jeppe Vinther i klubbens kampoptakt.

– Det er svært at sætte fingeren ned et enkelt sted og forklare hvad der er gået galt. Men vi er ret tidligt på sæsonen endnu, så der er gode muligheder for at rette på fejlene, pointerer den 19-årige Esbjerg-back.

Træner Mark Pederson:

– Vi gav spillerne en fridag lørdag for så at følge op med god og solid træning søndag og mandag. Det er vores første udekamp i turneringen og jeg forventer en god kamp mod et stærkt Rungsted-hold.

– Jeg tror Rungsted er en smule stærkere i år end de var i sidste sæson. De har skiftet ud på trænerposten, hvor Björn Hellkvist er ny chef og skiftet lidt ud i spillertruppen, hvor man har tilført nyt på import-siden og blandt de hjemlige spillere, siger Energy-coachen om aftenens modstander.

Hold øje med: Nicholas B. Jensen er vendt tilbage til sin barndomsklub og møder nu sin klub fra i fjor. Han er forsvarende DM-guldvinder og nu skal han vælte sine gamle makkere. Spændende perspektiv. Hos Esbjerg er det spændende, om Nikolaj Henriksen vender tilbage i målet, hvis Mark Pederson og co. vurderer, at Seldrup trænger til pause.

Skader/karantæner: Rungsted fik hele banden klar til premiere i Herning, og kan måske endda tilsætte Fabian Brunnström. Heller ikke Esbjerg havde problemer med opstillingen i hjemmekampen mod Frederikshavn, der dog blev tabt på trods af den fuldendte opstilling.