Rungsted erobrer føring i sjællandsk drama

Foto: Jan Korsgaard

Rødovre Mighty Bulls-Rungsted Seier Capital 2-4 (0-0, 0-3, 2-1): Kvartfinaleserien mellem de to ærkerivaler var tilbage i Rødovre Skøjte Arena til kamp 5 denne søndag aften, hvor der lidt skuffende kun var mødt små 1.800 tilskuere op.

Selv om spillet og intensiteten var langt fra vanligt slutspilsniveau blev det alligevel en hektisk affære. Målløst indtil over halvvejs i matchen, men med tre scoringer inden for syv minutter inden tredje periode havde Rungsted lagt grundstenen til sejren.

Rødovre endnu engang med store powerplay-mangler imod effektive gæster, der havde en klokkeklar defensiv indgang til kvartfinalebraget. Tyrene kunne selv have gjort noget ved tingene inden et stort udvisnings-bombardement, hvor der var flere tynde udvisninger begge veje.

Rungsted lagde ud med muligheden i powerplay allerede i de første minutter. Gæsterne lagde tungt pres, men samtlige tre-fire skud endte ved siden af Stefan Ridderwalls mål. Ganske ufarligt.

Begge hold kom med i kampen efter det tidlige overtal, og der var blandt andet stor chance til Nikolaj Krag Christensen. Stefan Ridderwall plukkede pucken, og den svenske keeper fik generelt en flot start på kampen.

I den anden ende var der god mulighed til Andrey Chistyakov, men også Kevin Lindskoug i Rungsted-målet var sikker fra første færd. Fint tempo på kampen i den første halvdel af perioden. Rødovre i øvrigt uden Henrik Eriksson, mens Rungsted havde Marco Illemann med i dag.

Morten Green og Nikolaj Rosenthal kreerede gode forsøg på Ridderwall, men den svenske keeper virkede yderst oplagt. Spillet var nogenlunde ligeligt delt med hurtige omstillinger. Rungsted med en mest defensiv tilgang, mens Rødovre viste mest offensivt.

Stemningen på tilskuerpladserne var anderledes søndags-præget, om end hjemmeholdets fans var i drillehumør over for den store, men meget passive skare af Rungsted-fans. Man kunne ønske mere battle og stemning generelt på lægterne hidtil i aften.

Med et minut igen blev en puck styret op på den ene stolpe, men på trods af et pænt antal chancer i begge ender, var det fortsat målløst. Slut på en jævn første periode, og spændingen i den grad bevaret. Som hidtil i serien.

Rødovre i første powerplay et par minutter inde i anden periode, men som hidtil i serien havde holdet store vanskeligheder med at finde takterne. Ufarligt og relativt idéløst fra Magnus Bogrens tropper.

Brendon Nash tog sin anden udvisning kort efter, og denne gang var der anderledes fart på jernene fra hjemmeholdet. Connor Hardowa med stærkt slagskud, og udmærket spil i det sidste minut af overtallet.

Rødovre med spilovertag i første halvdel af perioden, hvor Rungsted kun sjældent satsede offensivt. Det var tydeligt, at risikoen for at fejle, fyldte meget på begge hold. Og man fornemmede spænding hele vejen rundt – fra isen til tilskuerpladserne.

Morten Green røg i straffeboksen lidt over halvvejs, men Rødovre skabte ikke alverden i de to minutter. I stedet kunne Rungsted bringe sig foran med seks sekunder igen af overtallet. Mattias Persson fik store mængder plads ind i slottet fra venstre side, og så kunne svenskeren lægge pucken faldt ind bag Stefan Ridderwall. Gæsterne i front og begejstring hos de små 100 Rungsted-fans.

Rungsted fik momentum og fastholdt spillet i Rødovres zone. Det gav pote, da Mathias Røndbjerg blot et par minutter senere øgede til 0-2. Pucken blev rettet ganske lidt af på vejen og snød Ridderwall i målet. Den sorte gummiskive sejlede ind i netmaskerne og en yderst positiv udvikling på kampen for cheftræner Peter Johanssons mandskab.

I den grad mentalt overtag til Rungsted, der på to hurtige mål havde slukket en gnist i hjemmeholdets spillere. Rødovre tynget af kampens udvikling. Minimal intensitet, og det lignede ikke slutspilshockey mellem to ærkerivaler i aften.

Gæsterne skulle komme endnu mere oven på med kun tre sekunder til pause. Her kunne Rasmus Andersson udnyttede en perfekt tværpasning fra Mattias Persson, og så stod der 0-3. Larmende stilhed i arenaen og i den grad en komfortabel føring til et effektivt Rungsted-hold inden de sidste 20 minutter.

Rødovre skulle ind med en helt anden indstilling og energi i tredje periode, hvis det skulle blive til sejr.

Og der var formentlig snakket med store ord i pausen fra holdets svenske træner. Steffen Klarskov reducerede nemlig små to minutter inde i perioden, da han fulgte op på en retur og slyngede pucken ind bag Kevin Lindskoug. 1-3.

Rødovre i overtal kort efter reduceringen, men der manglede afslutninger og større tro på tingene – som hidtil i powerplay i aften. Totalt ufarlige to minutter af tyrene.

Et længere spilstop efter otte minutter, hvor Matthias Asperup blev liggende i Rungsteds zone efter en nærkamp. Dommerne lod spillet fortsætte i 30 sekunder, inden der blev fløjtet fra hovedommerne Jacob Grumsen og Nicklas Lundsgaard. Stor utilfredshed fra hjemmeholdet med manglende udvisning.

Kort efter blev utilfredsheden med dommerne langt mere udtalt. Rødovre blev idømt tre udvisninger inden for 40 sekunder, og én af dem var på vippen. Også Steffen Klarskov måtte ud, og det betød, at Rødovre havde fået fire spillere udvist inden for få minutter.

Rungsted naturligvis med kæmpe mulighed for at øge føringen i fem mod tre, og det lykkedes. Morten Green Sendte slagskud af sted, pucken blev rettet af, og så var stillingen 1-4 med lidt under otte minutter igen. Gæsterne scorede ikke yderligere, og Rødovre havde brugt store mængder energi på et opslidende undertal. I den grad momentum til gæsterne.

Rødovre fik chancen for at skyde igen kort efter i powerplay, men Rungsted lukkede fint ned for arvefjenden. Til gengæld opstod straks nyt overtal, og denne gang sad pucken i nettet. Nicklas Carlsen styrede pucken i mål efter oplæg fra Steffen Klarskov. Der var tre minutter tilbage.

Mads Eller blev sendt hårdt i banden bagfra, og det kostede Brendon Nash to strafminutter. Rødovre-timeout og 02:13 igen. Stefan Ridderwall blev trukket ud af målet i et sidste forsøg, men satset lykkedes ikke. På trods af et stort Rødovre-pres i de døende sekunder.

Rungsted vandt med 4-2 efter en dramatisk afslutning på kampen. Værterne var gæstfrie i anden periode, og det kostede tre mål og grundstenen til Rungsteds tomåls-sejr. Seier Capital er dermed foran 3-2 i kampe inden sjette kvartfinaleopgør på tirsdag i Hørsholm.

Inden aftenens kamp fik backen Sebastian Bergholt overrakt den prestigefyldte Herbert Knox-pokal, som gives til årets Rødovre-spiller. Et valg, der alene bliver afgjort ud fra spillernes personlige stemmer. Blomster og stor og velfortjent applaus fra publikum.