Rungsted dominerede i Herlev

Foto: Jan Korsgaard

Herlev Eagles-Rungsted Seier Capital 1-7 (0-2,1-3,0-2) (Af Christian Sonne) Der var party i provinsen, da Herlev Eagles hjemme tog imod Rungsted Seier Capital i DFDS Seaways Arena. Kampen blev indledt med romerlys af Rungsteds-fans som skabte en del røg i hallen. Ganske uhørt i en ishockeyhal.

Røgen lagde sig dog, og i stedet for romerlys kunne Rungsted-tilskuerne tage smilene frem og juble over en ventet sejr over bundholdet.

Herlev kom ellers bedst fra start og havde et stolpeskud efter 15 sekunder, men det var stolpe ud for hjemmeholdet. Efter chokket havde lagt sig hos gæsterne, satte de sig på kampen og dominerede midtzonen, hvor Herlev kun kom igennem med to skud i første periode.

Efter seks minutter var den gal i hjemmeholdets ende. En puck røg ud til Mikkel Holten Møller, som skød forbi mål, men pucken kom retur fra banden, og der stod Antti Kangasniemi klar til at skubbe pucken ind.

Under et minut efter var det så gæsternes Erik Hjalmarsson, der var på pletten med en skarpt skud op i krogen efter forarbejde af Anders Feddersen og William Boysen. Rungsted foran 2-0 efter første periode.

Hjemmeholdet var naturligt opsat på at levere bedre i anden periode og de fik en fin start, da Morten Mathiasen fangede udeholdet på hælene i midtzonen. Mathiasen kom ind i zonen, hvor han lagde en baghåndspasning ind foran mål og ramte en Rungsted-skøjte, så pucken strøg i mål uden chance for Feuk.

Perioden blev generelt spillet i meget lavt tempo, og Rungsted formåede ikke at hæve niveauet, men var alligevel dominerende.

Herlev kom ikke frem til meget, og kræfterne blev mere brugt i egen zone for hjemmeholdet. William Boysen gjorde det til 3-1 for gæsterne, da Anders Feddersen lagde en puck rundt i banden som sprang ud til Boysen lige foran mål, hvor Peltonen slet ikke var klar.

I slutningen af perioden gik det stærkt, gæsterne scorede to gange, først på en flot flippasning fra Saarinen i hjørnet ind foran mål til Morten Greem, der flot styrede den i kassen. Kort inden pausen var det så Saarinen selv, der bragede et slagskud helt op i hjørnet i powerplay til 5-1 i Rungsted-favør.

Udeholdet dominerede fortsat i tredje periode, hvor hjemmeholdet fortsatte den store fejlmargin i spillet. Nikolaj Rosenthal brød pucken på egen blå linje og fik sendt skiven videre til Antti Kangasniemi, som kom alene med Peltonen, og sikkert omsatte muligheden med et skud i “chokoladehøjde”.

Kangasniemi med fem mål i to kampe nu.

Herlev gjorde ikke livet lettere for sig selv, da de trak alt for mange udvisninger på ligegyldige ting i offensiv zone, og det omsatte Rungsted i powerplay. Daniel Nielsen satte 7-1 efter han fik en pasning tæt under mål, hvor den store back fikst drejede rundt om sig selv og skubbede pucken mellem benene på Peltonen.

Alt i alt en velfortjent storsejr til Rungsted, som ikke havde problemer med Herlevs decimerede hold, der får det rigtig hårdt de sidste kampe i sæsonen.