Rungsted bekræfter indkøb af Joonas Hurri

Den japanske klub Nikko IceBucks offentliggjorde i går på klubbens hjemmeside, at den finske back Joonas Hurri skifter til Rungsted – og i dag har Rungsted så bekræftet, at skiftet er en realitet og at Hurri spiller for klubben i resten af sæsonen.

Rungsted-sportschef Joonas Hurri om den nye mand:

– Planen har hele tiden været at vi gerne ville have vores unge backer Bertram Jelert og Oscar Schulze placeret som sjette og syvende back. Vi ser det som essentielt, at vi har vores egen pipeline under konstant udvikling. Samtidig har vi længe vidst at vi ville tilføre en back frem mod slutspillet, for at give lidt mere dybde på den defensive besætning.

– Vi har brugt meget tid på at scoute markedet for en spiller med den rigtige profil, og det mener vi der er fundet med signingen af Joonas Hurri. Vi har ønsket at tage os god tid, og holdets resultater har gjort at vi ikke har haft noget behov for at forcere beslutningen.

– Joonas Hurri er først og fremmest en godt skøjtende og spilintelligent back, der kommer til at supplere vores i forvejen stærke backlinje. Vores referencer på Joonas fortæller også om en spiller, der er stille og rolig uden for banen, og som bliver nem at integrere, siger Morten Hagen.

Hurri har i en stor del af sin karriere vekslet mellem den finske Liiga og Mestis, hvor han har spillet for Pelicans (Liiga) og Pelitat (Mestis), der er Pelicans’ farmerklub. Det har givet ham knap 200 kampe i den bedste finske række og 112 kampe i Mestis. 

Derefter drog han ud og spillede. Først for den nordsvenske klub Asplöven i Division I og derefter på mere eventyrlysten vis til VHL – den næstbedste russisk-baserede række, hvor Kina og VRS Heilongijang var hans klub i en sæson. Han fortsatte altså derefter i Asien, men i Japan, hvor den forgangne sæson bød på et mål og otte assister i 31 kampe.

Hurri er 181 centimeter høj og vejer 80 kilo.