Rungsted avancerede efter overtid

Rungsted Seier Capital – Herning Blue Fox 2-2 (0-1, 0-1, 1-0, 1-0)

Det var lidt af en byggeplads der mødte de fremmødte tilskuere til dagens pokalkvartfinale i Saxo Bank Arena mellem Rungsted Seier Capital og Herning Blue Fox. Rungsted for første gang på egen is i denne sæson efter fire træningskampe og to pokalkampe på udebane.

De ambitiøse sjællændere havde sikret sig selv et godt udgangspunkt inden kamp to i dobbeltopgøret mod Herning via en 4-3-sejr på heden lørdag aften. Jamie Johnson udtalte efter kampen i går, at Herning skulle komme med mere energi og mere simpelt spil, og det var præcis det, Herning bragte med på isen i dagens kamp.

Første periode var en rodet omgang, men det var tydeligt, at Herning forsøgte at arbejde hårdt og så gjorde det mindre, at det ikke var så poleret og flot ishockey. Rungsted virkede lettere idéforladte, og den aggressive tilgang til forcheckingen, som den nytilkomne svenske træner Björn Hellkvist benytter, manglede en del procent for at ramme et acceptabelt niveau.

Rungsted havde de fleste større chancer, men effektiviteten virkede til at være blevet glemt i Jylland, for alt for ofte blev målet ikke ramt på trods af en fri skudposition i slottet, og når pucken så endelig røg på kassen, var der ikke snert nok over forsøget, så det var relativt simpelt for Simon Nielsen at klare.

Den anden vej var Herning ikke meget farligere, men det virkede alligevel til at skulle der komme et mål, var det nok fra uldjyderne, det skulle komme.

Alexander B. Jensen fuldførte ikke det aggressive pres i Hernings zone, som dermed kunne lave et godt udspil fra zonen, der faktisk blev til mønsterangreb mod Rungsted-målet, hvor Branislav Rehus fik pucken i fart ind over blå linje, og kom alene med Jeff Lerg, som blev afdriblet til 0-1 for gæsterne, da der kun resterede 18 sekunder af første periode.

I anden periode fortsatte rodebutikken de første minutter, og ingen af holdene kunne for alvor dominere kampen.

Midtvejs bragte gæsterne sig på 2-0 ved Petri Lammassaari, der styrede pucken i mål efter et skud fra Patrick Madsen på blå linje. Jeff Lerg virkede til at være lidt for langt ude af målet, og burde nok have været tættere på at tage pucken, end tilfældet var.

Med Herning oppe med to mål var den samlede stilling pludselig vendt på hovedet, og nu var det Rungsted, som skulle frem og bruge et mål for at få overtid. Efter målet satte Rungsted sig for alvor på kampen, blandt andet via et powerplay, som fik skabt pænt med chancer, men igen blev målet ikke ramt.

Herning red stormen af og sluttede faktisk perioden i overtal, efter Jon Palmebjörk kunne notere sig en 2+2 minutters udvisning. Der resterede dog kun 30 sekunder af perioden, da udvisningen blev begået, og derfor startede Herning med tre og et halvt minut i overtal af sidste periode.

Herning fik dog ikke udnyttet muligheden for at få scoret det måske afgørende tredje mål, og i stedet overtog Rungsted for alvor initiativet og begyndte jagten på målet, der ville udligne stillingen.

Målet kom, helt fortjent, efter et massivt pres og skydetelt mod Simon Nielsen, der her viste, hvorfor han er inde omkring det danske landshold, men i sidste ende måtte han give fortabt, da Mikael T. Christensen kunne hamre pucken i mål efter en god aggressiv forchecking.

Der blev ikke scoret mere i ordinær tid og derfor måtte de to hold i overtid for at finde en vinder. Det nye format med tre mod tre blev vist frem for første gang i Saxo Bank Arena og det virker til at blive et yderst underholdende indslag.

Godt halvandet minut inde i overtiden afgjorde Eric Meland kampen til Rungsteds fordel med et velplaceret skud op langs fjerneste stolpe efter en flot tværpasning af Brendan Connolly til stor jubel hos hjemmeholdet og dets tilskuere.

Herning er dermed ude af dette års pokalturnering, hvor Rungsted nu kan tilslutte sig Rødovre, Aalborg og Frederikshavn i semifinalerne efter nytår.