Rungsted arbejdede en 2-0-sejr hjem over Herning

Vojens Efterskole
Foto: Jan Korsgaard
Vojens Efterskole

Rungsted Seier Capital-Herning Blue Fox 2-0 (1-0,0-0,1-0) Efter en lille uges pause i Metal Ligaen stod der atter hockey på menuen i Bitcoin Arena.

320×360 artikel

Rungsted skulle følge op på den stime af sejre, man havde opbygget inden landsholdspausen og udbygge den til fire. Gæsterne fra Herning skulle tilbage på sporet efter et nederlag hjemme til Esbjerg , i deres seneste kamp inden pausen.

I aftenens kamp var der Herning-debut til de to nyankomne, Jonas Riekkinen, der er kommet fra ligakonkurrenterne fra Hvidovre, og Lauri Taipalus fra Kalpa i Finland.

Drømmestart for hjemmeholdet
Hjemmeholdet fik en drømmestart: Bare 18 sekunder gik der, inden Lasse Lassen måtte tage plads i udvisningsboksen, 17 sekunder senere havde Nikolaj Rosenthal bragt hjemmeholdet på 1-0, da Simom Fredriksson lagde en puck på mål mellem venner og fjender, samtidigt med at udsynet var dækket for Simon Nielsen. Rosenthal styrede den ind.

Kort efter var det tæt på en udligning, ud af ingenting stod der pludselig en Herning-angriber helt fri med Thomas Lillie, men en hurtig reaktion fra målmanden forhindrede en udligning.

Rungsted var i kampens indledning meget dominerende, og det afstedkom også et par gode scoringsmuligheder, der dog ikke fik tavlen på arbejde. Herning havde tydelig respekt for hjemmeholdets offensiv. Som minutterne gik, kom Herning bedre og bedre med, og taktikken med at lade Rungsted komme frem, gav et par gode chancer på kontra. Tiden rundede de 20 minutter, og hjemmeholdet kunne trække mod omklædningsrummet med en spinkel 1-0 føring.

Stærk periode af Herning
Fra anden periodes start kom Herning blæsende, godt hjulpet af en del opspilsfejl fra hjemmeholdet.

Rævene fik et par rigtige gode muligheder for udligning, den største fik Lasse Lassen efter tre minutter alene med Thomas Lillie. Igen blev Lillie vinder af den direkte duel.

Blot nogle nogle få minutter senere skulle selv samme Lasse Lassen få endnu en chance alene med Thomas Lillie. Et korrekt dømt straffeslag, efter en Herning-forward var ved at slippe igennem to Rungsted backer. Skytten var Lasse Lassen som skulle få sin tredje mulighed alene med Lillie i Rungstedmålet.

Resultatet blev ikke anderledes end de to foregående gange. Lillie var på plads og blev igen vinderen af den direkte duel med Lassen. Herning var som forvandlet i anden periode, den lidt defensive tilgang til første periode, var skiftet til langt mere aggressiv angrebshockey.

Desværre for Herning, var hjemmeholdets målmand spillet brandvarm og holdt udeholdet fra scoring. Hjemmeholdet spil hang ikke helt sammen i den midterste periode og man kunne prise sig lykkelig for en sikker sidste skanse. Stillingen efter 40 minutter blev holdt på 1-0 til hjemmeholdet.

Herning fortsatte det gode spil – men tabte
Tredje periode startede som anden periode sluttede, Herning i mest puckbesiddelse og toneangivende i chancer. De helt store og åbne chancer udeblev, Rungsted stod godt i egen zone , kun nogle få gange fik Herning spillet sig frem til åbne skud i slottet.

Thomas Lillie havde en af de dage, hvor han var umulig at passere. Uret tikkede hjemmeholdets vej, med lidt over et minut tilbage satsede gæsterne, og trak Simon Nielsen ud, symptomatisk for kampen faldt der en scoring mere til hjemmeholdet, Charlie Sarault lagde halvt i blinde en puck ud af egen zone, stille og roligt kunne han og Rungsted se pucken glide ned i det tomme mål til 2-0.

Rungsted tog endnu en sejr i ligaen, og som man så ofte siger, så følger heldet og målene topholdene , hvilket også var tilfældet i aften. Rungsted spillede en solid kamp defensivt og spillede ikke nogen skidt kamp. Herning havde dog fortjent bedre, det er muligt, at man ikke fik points med hjem, men der må alligevel være optimisme i Herning-lejren, for gæsterne spillede en rigtig god kamp, men manglede skarpheden.