Rundt om tirsdagens kampe i Metal Ligaen

Conny Strömbergs strålende første periode med fire point blev overværet af 407 tilskuere, inklusive en flok fra Frederikshavn, der sporede et lille håb i begyndelsen af tredje periode, hvor nordjyderne pressede hårdt på for en reducering til 3-5.

I speakerboksen var man ikke orienteret om, at der var solgt pucke til puckspil mellem anden og tredje periode, så ismaskinen strøg på banen for tidligt og folk blev formanet til at vente. Puckspillet blev dog gennemført og ismaskinen kørte ud – og overlevede.

Mikkel Ankjær Nielsen leverede en af kampens gode detaljer, da han i slutfasen stod for en lækker dribletur. Det endte med et straffeslag til fynboen i Herlev-klæder. Straffeslaget blev til slagskudsforsøg, som ramte George Sørensen lige i brystkassen.

Samme Sørensen havde et mareridt af en første periode. Fem af de første syv skud på White Hawks-målmanden gik i nettet. Ude stod den normale 1. divisionsmålmand Aphiwat S. Iversen, der formentlig ikke var moden nok til at blive skiftet ind. Christian Larsen var hjemme med sygdom.

2012 tilskuere i SE Arena var aftenens højeste tilskuertal. Dog under gennemsnittet i Vojens og omegn.

Tyler Gotto fik et ordentligt riv i kampen i Aalborg for en uge siden – og lidt til. Gotto var tilbage i sønderjydernes opstilling igen i aften.

Gode målmandspræstationer prægede kampen i Vojens. Myllykoski og Ridderwall snuppede tilsammen 53 af 54 skud i alt i kampen.

– De sidste par kampe har vi holdt os til game-plan, men ikke formået at få point. Der er ikke andet at gøre end at tage arbejdshandskerne på og arbejde hårdere end nogensinde, sagde Jannik Karvinen til Rødovre Lokal Nyt efter kampen.

– Vi brugte vores fysik i dag og leverede et godt stykke arbejde. Det er ingen hemmelighed, at vi har problemer med at score for tiden, men målene var også noget af det eneste, som vi manglede i dag, hvor hele holdet fortjener ros, sagde SønderjyskE-træner Dan Ceman til klubbens hjemmeside.

Rungsted-målmand Sebastian Feuk tangerede klubrekorden med tre shutouts i en og samme sæson, skriver klubbens hjemmeside. Han deler den nu med Johan Asplund og Anders Högberg.

Hård kamp om målmandsposten i Herning, hvor Simon Nielsen igen fik tjansen som førstemand. Det ligner en 50/50-affære mellem Nielsen og Lubos Pisar.

Elias Granath fik debut for Herning i en kamp, hvor begge hold i Saxo Bank Arena kom ud med en ganske defensiv indstilling. Svenskeren spillede med nummer fire.

Ny stærk kæde i Rungsted. Svenske Johan Andersson, der på et tidspunkt næsten var meldt ude af sæsonen, havde finnerne Saarinen og Kangasniemi rundt om sig i en nærmest skandinavisk connection.

Dobbelt-hattrick i Esbjerg på en forrygende aften for vestjyderne. Både Jeppe Holmberg og Matt Pistilli scorede tre gange. For førstnævnte et fantastisk afsæt frem mod det kommende U20-VM i Finland.

Også Søren Nielsen er med på U20-landsholdet, og han kom ligeledes på scoringslisten for Esbjerg, der tildelte Odense noget af et æg. Med to nederlag på to dage er fynboerne kommet durk ned på jorden igen efter en god stime.

Nederlaget var ifølge denne skribents lynhurtige morgenresearch Odenses største i det nye årtusinde, hvor Bulldogs to gange har tabt med 0-8. I Frederikshavn 2010/11 og i Vojens 2012/13.

Christian Wejse, Henrik Mærsk, Oliver Larsen og Frederik Sørensen måtte alle ud i bruseren fem minutter før tid efter en større batalje i slutfasen.

135 tilskuere var på plads i Gentofte, hvor de kunne se Lauri Kärminiemi score hjemmeholdets eneste mål.

Da Jeppe Jul Korsgaard slap fri til det afgørende mål, forsøgte Anders Fisker at hægte ham et par gange ifølge referatet på Gentoftes hjemmeside. Men aalborgenseren fik alligevel vristet sig fri og scoret.

I 11 udekampe fik Aalborg Pirates kun et point. I de seneste to har nordjyderne fået fem point. Pirates og Herlev Eagles deler dog stadig “titlen” som dårligste udehold. Begge hold står med seks point på den konto.

Gentofte havde tilføjet Mads Linke og Jeff Terminesi til skadeslisten tirsdag aften, og den nye canadier Francis Verreault-Paul blev holdt i skak af gæsternes forsvar.