Rundt om tirsdagens kampe i Metal Ligaen

Foto: Jan Korsgaard

Rungsted vandt i aftes 3-2 i SE Arena, og det var ikke mindst til glæde for to Morten Green-fans, der havde taget den lange vej fra Hannover for at se deres tidligere publikums-yndling fra danskerens tid i DEL. Green spillede i DEL for Hannover Scorpions i 2012/13-sæsonen.

Derefter flyttede han med, da Hannovers licens blev solgt til Schwenningen. Det betød, at Hannover Scorpions, tidligere tysk mesterhold så sent som i 2009/10-sæsonen, blev rykket ned i det tredjebedste tyske lag, Oberliga Nord. Her spiller klubben stadig den dag i dag.

Rungsted Seier Capitals’ Facebook-side med interessante facts. Det er første gang siden 1996/97, at Rungsted vinder to kampe på stribe i Vojens – og hvis Rungsted vinder hjemmekampen fredag mod Odense, vil det være første gang siden guldsæsonen 2001/02, at Rungsted har vundet fem kampe på stribe.

For SønderjyskE’s vedkommende var det en trist aften i SE Arena. Holdet er på ingen måde “en magt” på hjemmebane i denne sæson trods det altid fine fremmøde. I går var det syvende nederlag (inklusiv overtid) for SønderjyskE i 18 hjemmekampe.

Herlev sagde goddag til den finske back Annti Uitto, der leverede en udmærket indsats i Esbjerg. Han er den mest udviste back nogensinde i Mestis, den næstbedste finske række. 799 minutter er det blevet til i en meget lang karriere. På tredjepladsen på den liste ligger SønderjyskE’s Anssi Rantanen.

Esbjergs Kasper Jensen måtte udgå med en knæskade, og havde det ikke særlig godt efter kampen. Mon ikke det koster Jensen en større eller mindre pause?

Foto: Jan Korsgaard
Foto: Jan Korsgaard

“Det er sgu ikke nemt at holde ligatopscoreren fra fadet, men jeg synes, vi gør det godt. Jeg ved ikke, hvor mange chancer han kommer til, men det mål han bliver noteret for var vist mere held end forstand,” sagde Rødovre-spilleren Mikkel Højbjerg til RLN – formentlig med et glimt i øjet, om sin gamle klubkammerat fra Frederikshavn, Nicolai Meyer, der nu bomber løs for Aalborg.

Morten Andreasen, eks-Odense, fik scoret sit første mål i Mighty Bulls-trøjen, siden han vendte tilbage til moderklubben for nylig. Stor glæde og forløsning for Andreasen, der stille og roligt kommer i Metal Liga-tempo.

Rødovre Lokal Nyt inviterer til gratis ishockey på søndag i arenaen og som supporter af godt ishockeystof, kan vi her på redaktionen kan vi kun opfordre til at købe RLN’s ishockeymagasin, der koster 20 kroner og støtter RSIK’s ungdomsafdeling. 40 sider med hockeylæsning.

Mathias Bau var tilbage hos Frederikshavn. Skabte som sædvanlig masser af chancer – både halve og hele – men brokkede sig også til en udvisning og matchstraf i kampens slutfase – og det kostede i forsøget på at hente Hernings føring.

Hernings Kristoffer Lauridsen til Herning Folkeblad efter kampen. Han var i tredjekæden i aftes:

“Træneren skal jo bruge mig, hvor han synes, det giver mening. Selv føler jeg, at jeg er bedst som center. Men det er jo en fordel for holdet, at man kan blande kæderne. Det har hjulpet os, mens vi har haft en del skader, og Mario (Simioni, red.) er lige som Todd (Bjorkstrand, red.) en træner, der ikke er bange for at »ryste« kæderne også i løbet af en kamp.”

Gentofte Stars jublede. Stor aften for holdet, der i den grad trængte til en sejr. Som beskrevet i afslutningen af referatet på klubbens Facebook-side:

“Det kunne sagtens ende som så ofte før, med et Gentofte-nederlag i slutminutterne. Men forsvaret stod godt og Odense var uskarpe og blev samtidig hæmmet af en udvisning med to minutter tilbage at spille i, og så kunne Stars spillerne langt om længe række armene i vejret som vindere. Sejren var den første over Odense i denne sæson – og forhåbentlig startskuddet til endnu en gylden periode for Gentofte.”

For Odense var det nederlag nummer fire på stribe, og top fire synes langt væk for fynboerne, der nu kun har en enkelt mission i den kommende uge og lidt tid: At få spillet, selvtilliden og holdet på gled frem mod pokalfinalen i Frederikshavn i den første weeekend i februar. Den kamp kan give en titel og et kæmpe boost frem mod slutspillet.